37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Informaţia privind procesul de declarare şi achitare a impozitului pe venit

Informaţia privind procesul de declarare şi achitare a impozitului pe venit

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Informaţia privind procesul de declarare şi achitare a impozitului pe venit

 

În anul 2010 la bugetul de stat si bugetul unităţilor administrativ-teritoriale au fost acumulate venituri administrate de către Serviciul Fiscal de Stat în suma de 7,4 miliarde lei, sau cu 9% mai mult decît în anul 2009. Din suma menţionata, impozitul pe venit a constituit 27% sau 2,0 miliarde lei.

Reiteram ca din anul 2009, pe lîngă posibilitatea de a prezenta documentele fiscale pe suport de hîrtie, contribuabilii pot utiliza si serviciile de raportare fiscala electronica: „Declaraţia rapida” si „Declaraţia electronica”.

Astfel, la situaţia din 1 aprilie curent, Serviciul Fiscal de Stat a recepţionat 108703 declaraţii privind impozitul pe venit ale persoanelor fizice (CET), 62441 declaraţii ale persoanelor juridice (VEN) si 23283 declaraţii unificate (UNIF).

Totodată, conform informaţiilor din toate documentele fiscale prezentate pentru anul 2008, numărul persoanelor cu venituri anuale ce depăşesc 1 milion lei a fost de 183, în anul 2009 – 142 si în anul 2010 – 120 de persoane.

În acest context menţionam ca cea mai mare suma a venitului obţinut de către o persoana fizica în anul 2010, exclusiv din salariu, a fost de peste 6 milioane lei. De asemenea de către o persoana fizica au fost obţinute venituri din alte surse decît salariul în suma de peste 26 milioane lei.

Urmează de menţionat ca în anul 2010, Serviciul Fiscal de Stat a aplicat amenzi pentru neprezentarea declaraţiilor pe venit în termen la 20155 de persoane fizice, în suma totala de peste 1,9 milioane lei, iar în primul trimestru al anului curent au fost amendate 5708 persoane, în suma totala de peste 480 mii lei.

 

Comentarii

  1. ANGELA spune:

    DE CE AMENDA PENTRU NEPREZENTARE LA TIMP??? DACA ESTE CALCULAT SI PREZENTAT CORECT. DE EXEMPLU- UN MUNCITOR LUCREAZA LA DOUA INTEPRINDERI SI MAI ARE ALTE VENITURI, DE LA CARE CONTABILII AU CALCULAT , VIRAT SI AU PREZENTAT DAREA DE SEAMA IAL SAU IAS. INSPECTORII IN BAZA ACESTOR DARI DE SEAMA GASESC PERSOANELE CARE AU MAI MULTE SURSE DE VENIT. DECI DECLARATIA DE FAPT SUNT PREZENTATE. PENTRU CE MAI TREBUIE AMENDA DE NEPREZENTAREA LA TIMP A DECLARATII LA PERSOANE FIZICE ??? PAREREA MEA ESTE CA SANCTIUNEA TREBUIE PENTRU NEACHITAREA LA TIMP A IMPOZITULUI PE VENIT , DAR NU SI A DECLARATIEI PE VENIT.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...