37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Inflaţia în zona euro a crescut semnificativ în luna septembrie, iar şomajul a stagnat

Inflaţia în zona euro a crescut semnificativ în luna septembrie, iar şomajul a stagnat

03.10.2016454 views Jurnal.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Rata anuală a inflaţiei în zona euro a crescut semnificativ în luna septembrie, ajungând la 0,4% de la 0,2% în luna august, arată o estimare preliminară publicată vineri de Oficiul european de statistică (Eurostat).

Potrivit Eurostat, în luna septembrie cele mai semnificative majorări de preţuri s-au înregistrat la servicii, care au consemnat o creştere anuală de 1,2%, comparativ cu un avans de 1,1% în luna august, urmate de alimente, alcool şi ţigări, care au consemnat o creştere anuală de 0,7%, faţă de un avans de 1,3% în luna iulie. În schimb, preţurile la energie au înregistrat o scădere anuală de 3% în luna septembrie, faţă de un declin de 5,6% în luna august.

Anterior, Eurostat a informat că, în luna august comparativ cu luna iulie 2016, inflaţia anuală în Uniunea Europeană a crescut uşor până la 0,3%, de la 0,2%.

De asemenea, Eurostat a informat că în luna august 2016 comparativ cu luna iulie 2016, rata şomajului în zona euro a rămas stabilă la 10,1%, în timp ce în Uniunea Europeană rata şomajului a rămas stabilă la 8,6%. În rândul statelor membre, cele mai ridicate rate ale şomajului s-au înregistrat în Grecia (23,4% în luna iunie 2016) şi Spania (19,5%).

La polul opus se situează Cehia, cu o rată a şomajului de 3,9%, şi Germania, cu o rată a şomajului de 4,2%. Comparativ cu situaţia din luna iulie 2015, rata şomajului a scăzut în 24 de state membre, inclusiv în România, a rămas stabilă în Danemarca şi a crescut în Estonia, Austria şi Belgia.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...