37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   INEDIT Fiscul german i-a făcut un „cadou” de 85.000 euro

INEDIT Fiscul german i-a făcut un „cadou” de 85.000 euro

19.01.20121.599 views Capital.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

INEDIT Fiscul german i-a făcut un "cadou" de 85.000 euro

 

Fiscul german, cunoscut ca fiind foarte strict cu contribuabilii, a făcut o greşeală şi i-a returnat unui cetăţean, după regularizare, 85.000 de euro, în loc de 400 de euro.

Iar partea cea mai interesantă începe abia aici: când a constatat eroarea, Fiscul nu a mai putut recupera banii de la contribuabil, conform deciziei instanţei, scrie presa germană.

Un tribunalul fiscal federal din Germania i-a permis unui locuitor din Saarland să păstreze suma de 85.000 de euro, pe care Fiscul i-a plătit-o dintr-o eroare, se arată într-un comunicat al instanţei, citat de "Welt".

Chiar dacă a văzut că a primit înapoi o sumă cu mult mai mare decât cea cuvenită, neamţul nu a comunicat nimic autorităţilor fiscale. Din păcate pentru acestea din urmă, eroarea a fost descoperită abia opt ani mai târziu, când Fiscul şi-a cerut banii înapoi plus dobânzile care s-au acumulat în această perioadă pentru că a beneficiat în mod ilegal de suma de bani.

Cu toate acestea, tribunalul a emis o decizie favorabilă contribuabilului, făcând referire la termenul de prescriere, potrivit căruia instituţiile fiscale pot cere recuperarea unei pagube de acest gen doar pentru ultimii cinci ani.

Comentarii

  1. c spune:

    La noi daca mai dai ceva si inspectorului nu se descopera nici o data, dar de fapt la noi cam peste tot asa

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...