37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Indemnizațiile lunare pentru întreținerea copiilor vor fi majorate cu 100 de lei

Indemnizațiile lunare pentru întreținerea copiilor vor fi majorate cu 100 de lei

08.09.2016826 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Indemnizațiile lunare pentru întreținerea copiilor vor fi majorate, de la 1 august, cu peste 22 la sută, pînă la 540 de lei, potrivit unei hotărîri de Guvern adoptate în ședința din 07.09.2016, informează MOLDPRES.

Conform deciziei Cabinetului de miniștri, a fost majorată cu 100 de lei indemnizația lunară pentru întreținerea copilului pînă la vîrsta de 1,5 ani (în cazul persoanelor neasigurate) și cuantumul minim al indemnizației lunare pentru creșterea copilului pînă la vîrsta de 3 ani (în cazul persoanelor asigurate), care va constitui 540 de lei.

De asemenea, în scopul susținerii sociale a copiilor adoptați, precum și a celor aflați sub tutelă/curatelă cuantumul indemnizației lunare pentru această categorie de copii va fi majorat pînă la 800 de lei. Hotărîrea are un caracter retroactiv și va fi aplicată de la 1 ianuarie 2016. De la bugetul de stat vor fi alocate peste șase milioane de lei pentru majorarea cu 100 de lei a indemnizației. În acest an, bugetul de stat prevede alocări de mijloace financiare în sumă de peste 48 milioane de lei pentru plata indemnizațiilor pentru copii adoptați sau aflați sub tutelă/curatelă.

Promovarea politicilor de susținere a familiilor cu copii corespund obligațiilor asumate în Planul Național de acțiuni pentru implementarea Acordului Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană, precum și prevederilor Programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova pentru anii 2016-2018.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...