37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În perioada 2011 – 2017, în cadrul Programului ”PARE 1+1” au fost finanțate aproximativ 1 100 de proiecte de afaceri

În perioada 2011 – 2017, în cadrul Programului ”PARE 1+1” au fost finanțate aproximativ 1 100 de proiecte de afaceri

24.01.2018605 views Interlic.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a avut ieri o întrevedere cu delegația guvernamentală din Republica Tadjikistan și reprezentanții Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), aflată în vizită de studii în Republica Moldova, în perioada 23-25 ianuarie. Vizita are drept scop documentarea privind Programul de atragere a remitențelor în economie (PARE 1+1), care este implementat cu succes din anul 2011, de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Iulia Costin, a salutat interesul Republicii Tadjikistan și statelor din regiunea Europei și a Asiei Centrale, de a face un studiu privind succesul Programului "PARE 1+1" din Moldova, menționând că scopul comun este de a ne ajuta cetățenii să-și asigure mijloace sustenabile de subzistență. Guvernul Republicii Moldova a prelungit Programul de atragere a remitențelor în economie până în 2020.

Mauricio Rosales, coordonator de proiect FAO, a menționat că Guvernul Tadjikistan cu sprijinul FAO intenționează să implementeze în țara sa un proiect similar celui din Republica Moldova, pentru atragerea remitențelor celor plecați la muncă în străinătate și investirea banilor în afaceri proprii. Experiența Republicii Moldova este încurajatoare pentru dezvoltarea economică și socială a Republicii Tadjikistan.

În perioada 2011 - 2017, în cadrul Programului "PARE 1+1" au fost finanțate aproximativ 1 100 de proiecte de afaceri, valorificând remitențe în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, ceea ce a dus la atragerea a încă 34 de milioane de euro sub formă de investiții în economie și crearea a circa 3 mii de locuri de muncă. O parte semnificativă a investițiilor, a fost redirecționată spre sectorul agroalimentar, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...