37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În Codul Fiscal al Moldovei va fi inclusă o difiniție nouă – sistemul informațional pentru schimbul valutar

În Codul Fiscal al Moldovei va fi inclusă o difiniție nouă – sistemul informațional pentru schimbul valutar

15.08.20171.039 views InfoMarket.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Modificările au fost aprobate de Guvern în legătură cu Legea privind reglementarea valutară, adoptată anterior, care prevede folosirea în țară a aparatelor de schimb valutar.

Sistemul informațional pentru schimbul valutar, presupune platforme software sau/și hardware, care sunt un nod intermediar, din care în regim real vor fi transmise informații despre administrarea și date financiare la executarea operațiunilor valutare în numerare cu persoanele fizice, asigurate în punctele licențiate de schimb valutar prin intermediul canalelor protejate, în sistemul informațional al Serviciului Fiscal de Stat, asigurând protecția algoritmului de muncă și al datelor privind schimbările nesancționate.

Aparatele de schimb valutar, reprezintă un utilaj automatizat care permite cumpărarea / vânzarea valutei străine în numerar contra leilor moldovenești în baza cursului publicat pe ecran cu eliberarea bonului de casă sau a altor documente prevăzute de lege.

Aparatele pot fi instalate în cadrul băncilor sau a caselor de schimb valutar, precum și în afara acestora. Hotelele pot instala astfel de aparate doar în incinta lor. La executarea operațiunilor de schimb valutar prin intermediul aparatelor, structurile de schimb valutar pot expunde o diferență de curs la cumpărare și vânzare pentru fiecare aparat, cu expunerea pe ecran a ofertei.

Aparatele trebuie să fie dotate cu mijloace tehnice pentru verificarea autenticității bancnotelor, cu sisteme de inregistrare a operațiunilor in numerar in conformitate cu legislația fiscală în vigoare, trebuie să fie programate pentru asigurarea schimbului valutar pentru sume ce nu depășesc 5 mii de lei pentru o operațiune, să dețină informații de contact de la BNM in cazul unor reclamații, să fie dotate astfel încât să identifice clienul persoană fizică în conformitate cu Legea privind prevenirea și lupta cu spălarea de bani și terorismul financiar.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...