37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Impozitul pe venitul persoanelor fizice va rămâne nescihmbat

Impozitul pe venitul persoanelor fizice va rămâne nescihmbat

27.05.20112.949 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Impozitul pe venitul persoanelor fizice va rămâne nescihmbat

 

Autorităţile intenţionează să menţină la nivelul anului curent impozitul pe venitul obţinut de persoanele fizice şi să stabiliească un regim unic de impozitare a veniturilor obţinute din activităţile profesionale. Potrivit politicii fiscale şi vamale pe termen mediu, elaborată de Ministerul Finanţelor, pentru anii 2012 – 2014 este prevăzută menţinerea la nivel de 7% a impozitului pe venit a persoanelor cu un venit anul de până la 25,2 mii lei şi de 18% pentru cele cu venituri mai mari de 25,2 mii lei.

Totodată, în 2012 mărimea scutirii anuale personale va fi majorată cu 540 lei la 8640 lei, cuantumul scutirii personale majore va creşte cu 840 lei la 12840 lei, iar scutirea pentru persoanele întreţinute – cu 120 lei la 1920 lei.

Proiectul politicii fiscale mai include stabilirea, începând cu anul viitor, a unui regim unic de impozitare a veniturilor obţinute de avocaţi, executori judecătoreşti şi mediatori, prin tratarea acestora din punct de vedere fiscal ca persoane fizice-cetăţeni, de rând cu stabilirea dreptului la deducerea cheltuielilor salariale, a obligaţiilor aferente acestora, taxelor şi impozitelor achitate ce ţin de desfăşurarea activităţii profesionale.

Obiectivele politicii fiscale pentru 2012-2014 au fost publicate pe pagina web a Ministerului Finanţelor pentru a fi consultate cu societatea civilă şi contribuabilii. Obiecţiile şi propunerile urmează a fi prezentate până la 1 iunie 2011 pe adresa electronică: rodica.lefter@mf.gov.md. După consultarea cu contribuabilii proiectul urmează să fie definitivat şi remis Guvernului pentru aprobare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...