37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Impozitul pe bunuri imobiliare. Particularităţi pentru reducerea de 15%

Impozitul pe bunuri imobiliare. Particularităţi pentru reducerea de 15%

15.06.20171.272 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Poate beneficia persoana fizică-cetăţean de reducerea în mărime de 15% din suma impozitului pe bunurile imobiliare doar ţinînd cont de faptul că la începutul anului fiscal se constată o supraplată la acest impozit?

Persoana fizică-cetăţean poate beneficia de reducerea în mărime de 15% din suma impozitului pe bunurile imobiliare doar în condiţiile în care suma impozitului care se enumeră ca supraplată este suficientă pentru achitarea integrală a impozitului pentru acest an. Dacă suma respectivă nu este suficientă, persoana fizică-cetăţean va beneficia de această scutire, doar dacă va achita, pînă la 30 iunie, diferenţa dintre suma calculată pentru acest an şi supraplata constatată la începutul anului (pct. 73 al Instrucţiunii cu privire la modul de calculare şi achitare la buget a impozitelor funciar şi pe bunurile imobiliare nr.11 din 04.09.2001).

Poate beneficia persoana fizică-cetăţean de reducerea în mărime de 15% din suma impozitului pe bunurile imobiliare, dacă la începutul anului se constată o restanţă la acest impozit?

Persoana fizică-cetăţean poate beneficia de reducerea în mărime de 15% din suma impozitului pe bunurile imobiliare, doar dacă va achita, până la 30 iunie, atât suma restanţei şi penalitatea calculată la ea, cât şi suma impozitului calculată pentru anul fiscal diminuată cu suma reducerii în mărime de 15% (pct. 74 al Instrucţiunii cu privire la modul de calculare şi achitare la buget a impozitelor funciar şi pe bunurile imobiliare nr.11 din 04.09.2001).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...