37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Importul şi comercializarea tehnicii agricole vor fi scutite de TVA

Importul şi comercializarea tehnicii agricole vor fi scutite de TVA

14.06.20142.782 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Importul şi comercializarea tehnicii agricole vor fi scutite de TVA

Importul şi comercializarea tractoarelor şi a tehnicii agricole vor fi scutite de TVA. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege adoptat în a doua lectură în seara zilei de ieri de Parlament, informează MOLDPRES.

Propunerea autorilor proiectului a fost ca de plata TVA să fie scutiţi doar producătorii agricoli care importă tractoare, tehnică agricolă şi echipamente de irigare. Guvernul însă a venit cu iniţiativa ca scutirea de TVA a produselor nominalizate să fie aplicată atît la import, cît şi pe teritoriul ţării. “Astfel, tehnica agricolă, atît cea importată, cît şi cea produsă pe teritoriul ţării, va putea fi comercializată fără TVA”, a afirmat la şedinţa Parlamentului Veaceslav Ioniţă, preşedinte al Comisiei economie, buget şi finanţe.

Iniţiativa privind scutirea de TVA la importul tehnicii agricole a fost aprobată de Parlament în luna decembrie a anului trecut. Ulterior aceasta a fost abrogată în baza unei hotărîri a Curţii Constituţionale, deoarece modificările au fost aprobate fără avizul Guvernului.

Legea va intra în vigoare la data publicării, deşi anterior era propus ca această să intre în vigoare la 24 aprilie 2014, dată la care au fost abrogate facilităţile la importul tehnicii agricole.

Comentarii

  1. natalia spune:

    Daca importam tehnica agricola ca ulterior sa o vindem atunci ea nu este scutita de TVA (suntem intreprindere comerciala)

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...