37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Importatorii sunt nemulțumiți de modul de stabilire a valorii mărfii în vamă. Au cerut opinia experților internaționali

Importatorii sunt nemulțumiți de modul de stabilire a valorii mărfii în vamă. Au cerut opinia experților internaționali

08.09.2017401 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Mediul de afaceri este nemulțumit de modul în care este stabilită valoarea mărfurilor în vamă. În cadrul unor dezbateri, organizate de Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, comunitatea de afaceri a semnalat mai multe cazuri de determinare a valorii mărfii în vamă, cu depășirea costului produsului importat.

Oamenii din business consideră oportună revizuirea normelor legale actuale, prin concretizarea unor norme, așa încât activitatea în acest domeniu să devină mai transparentă. În același timp, oamenii de afaceri speră că noul Cod vamal, care urmează să fie prezentat pentru consultări publice, va elimina lacunele existente.

Consilierul în domeniul vamal al Misiunii Uniunii Europene în Republica Moldova, Rosario De Blasio, a vorbit despre necesitatea racordării legislației naționale la cea europeană, aducând drept exemplu experiența Italiei.

În același timp, șeful oficiului din Moldova a misiunii EUBAM, Slawomir Pichor, a remarcat că "la procesul stabilirii valorii în vamă a mărfurilor participă doi actori. Este nevoie de o responsabilizare atât a vameșului, cât și a agentului economic, care trebuie să declare corect prețul produsului importat".

Oficialul european a subliniat importanța aplicării acestei abordări și în Moldova.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...