37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   IMPORTANT: La 01 septembrie 2014 a intrat în vigoare prevederile Regulamentului cu privire la reținerea impozitului pe venit din salariu

IMPORTANT: La 01 septembrie 2014 a intrat în vigoare prevederile Regulamentului cu privire la reținerea impozitului pe venit din salariu

10.09.20142.846 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

IMPORTANT: La 01 septembrie 2014 a intrat în vigoare prevederile Regulamentului cu privire la reținerea impozitului pe venit din salariu

Stimați contribuabili,

Serviciul Fiscal de Stat aduce spre cunoștință ca, la 01 septembrie 2014, au intrat în vigoare prevederile noului Regulament cu privire la reținerea impozitului pe venit din salariu şi din alte plăţi efectuate de către patron în folosul angajatului, precum și din plățile achitate în folosul persoanelor fizice care nu practică activitate de întreprinzător pentru serviciile prestate și/sau efectuarea de lucrări, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.697 din 22 august 2014 (plasat pe pagina oficială a Serviciul Fiscal de Stat www.fisc.md/Legislația fiscală/Acte normative/Regulamente).

Principalele modificări stabilite prin Regulamentul nominalizat sunt:

 • declararea lunară a impozitului pe venit reținut la sursa de plată se va efectua printr-un nou formular- tip Darea de seamă forma IRV14;
 • a fost optimizată declararea anuală a impozitului pe venit reținut la sursa de plată prin stabilirea unei Dări de seamă Forma IALS14, prin care au fost comasați indicatorii din dările de seamă forma IAL09 și forma IAS09;
 • acordarea scutirilor, la care au dreptul persoanele fizice rezidenți ai Republicii Moldova, se va efectua atît la locul de muncă de bază, cît și la locul de muncă prin cumul.

Menționăm că declararea venitului achitat și impozitului reținut la sursa de plată pentru luna august 2014 se va efectua potrivit formularului în vigoare pînă la 01 septembrie curent, și anume conform Dării de seamă forma IRV09.

Mai multe detalii puteți afla consultând Regulamentul nominalizat, care poate fi accesat pe pagina oficială a Serviciul Fiscal de Stat www.fisc.md/Legislația fiscală/Acte normative/Regulamente).

La apariția unor întrebări aferente reținerii și declarării impozitului pe venit la sursa de plată recomandăm să apelați telefonul Serviciului Fiscal de Stat – 0 80001525 (apel gratuit).

Comentarii

 1. elena spune:

  in regulament scrie ca scutirile se acorda fie la locul de munca de baza, fie la locul de munca prin cumul, si nu la ambele (cum am citit mai sus)

 2. Victoria spune:

  Pacat,ca ne duc prea des in eroare colaboratorii fiscului…Kear la un seminar sa accentuat,precum,ca darea de seama pe august trebue prezentata pe blancheta noua si multi au fost nevoiti sa le dee repetat,fiindca au folosit IRV09.Iar acum trebue de efectuat inversul???!!!!….kind oare conducerea FISCului isi va instrui colaboratorii sai.ca sa poata da raspunsuri CORECTE si LEJITIME la toate intrebarile parvenite???!!!!

 3. alexandru spune:

  da sunt de acord cu elena ei singuri nu stiu ce vor si ne duc in eroare tot timpul. am impresia ca cei de la Ministerul de Finante nu colaboreaza ci cei de FISC.

 4. Mihai spune:

  Indiferent ce scrie sau nu scrie in regulament, marimea scuturilor este stabilita in Codul Fiscal, lege organica, care prevaleaza asupra actelor inferioare. Regretabil de eroarea comisa in articol, intrucit unii nu citesc/inteleg legislatia si se conduc ce le spun altii sau citesc din articole (chiar si cazul comentariului de aici, putin mai jos).

 5. Constantin spune:

  Bine , si atunci apare o intrebare: Sa admitem ca va beneficia de ambele scutiri si la locul de munca de baza si in cel prin cumul, cind se va intocmi Declaratia la 31 martie se va accepta numai o scutire???…daca se va accepta numai o scutire , de aici reese ca persoana va achita un impozit pe venit mai mare…

 6. stela spune:

  pentru salariu dam IRV14 sau ramine IRV09?

 7. Tatiana spune:

  Dupa cite am inteles, persoana poate beneficia de scutire la locul de munca prin cumul, iar la locul de lucru de baza poate sa nu solicite scutire.

 8. aa spune:

  Pai pina la urma cu august prezentam sau nu? sau incepind cu septembrie

 9. Victoria spune:

  Am primit explicatia oficial,ca darea de seama pe august se prezinta pe forma IRV 9!!!…Telefon-080001525

 10. aa spune:

  Multumesc mult Victoria

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...