37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Important: Guvernul a decis să acorde Fiscului un sediu propriu

Important: Guvernul a decis să acorde Fiscului un sediu propriu

17.07.2014805 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Important: Guvernul a decis să acorde Fiscului un sediu propriu

Ședința de ieri a Guvernului a adus o veste bună pentru toți angajații Serviciului Fiscal de Stat din Republica Moldova. În cele din urmă, Executivul a adoptat decizia de a oferi un sediu propriu pentru amplasarea direcțiilor aparatului IFPS și a Inspectoratului Fiscal Chișinău, a declarat, solicitat de presă, Șeful SFS, Ion Prisăcaru.

IFPS este una din puținele structuri republicane care nu are un sediu propriu, a menționat Ion Prisăcaru, direcțiile și angajații fiind dispersați prin diferite sedii provizorii, în diferite sectoare ale capitalei, ceea ce, la modul obiectiv, afectează calitatea și eficiența muncii instituției. Astăzi, când Guvernul a acceptat amplasarea direcțiilor aparatului IFPS și a Inspectoratului Fiscal Chișinău în sediul fostei uzine ”Vibropribor”, salutăm cu multă recunoștință instituțiile responsabile și factorii de decizie, care au realizat că SFS, având de executat o sarcină extrem de importantă pentru buna funcționare a statului Republica Moldova, are nevoie și de niște condiții adecvate de muncă. Pe această cale, îi asigurăm pe toți prietenii SFS că autoritatea fiscală națională va oferi un randament și mai înalt în promovarea conformării fiscale benevole, soldată cu creșterea semnificativă a încasărilor la bugetul public consolidat.

Dobândirea unui sediu unic, a mai declarat Ion Prisăcaru, va fortifica capacitățile operaționale ale autorității fiscale naționale și va fluidiza atât fluxurile interne de informații, cât și interacțiunea cu agenții economici, contribuabilii, oferindu-le un grad sporit de confort atunci când vor dori să ia legătura cu angajații noștri.

La același subiect, Șeful SFS a mai relevat că obținerea unui sediu propriu va avea consecințe benefice și pe dimensiunea modernizării, dezvoltării și securizării Sistemului Informațional al SFS, or investițiile în acest sens, în cazul unor sedii provizorii, deseori implicau diverși factori subiectivi care erodau intențiile noastre de a scoate randament maxim din investițiile făcute.

Pe finalul comunicării cu reprezentanții instituțiilor media, Ion Prisăcaru a specificat că obținerea unui sediu propriu este unul din primele obiective atinse ale Proiectului de modernizare și eficientizare a SFS, care mai presupune că SFS trebuie să fie o singură persoană juridică, inspectorii fiscali să fie delegați cu drepturi de anchetă fiscală, să fie revăzut sistemul de salarizare și protecție al angajaților fiscului etc.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Fiecare traje plapuma la dinsul…Oare kiti bani OBSTESTI(ai nostri,desigur) au fost investiti in ideiea aceasta???!!!!….Mai bine ar investi banii acestea in Centrul ocrotirii mamei si copilului,pentru care se string banii,ca pentru niste cersetori,cu putinul(rusine sa le fie la toti conducatorii statului de asa situatie)!!!!….Angajatii FISCului(is convinsa 100%!!!),si asa,nu traesc rau!!!…Unul traje la judecatori,altul la controlori,dar alta sa-r izbavi de toti pensionarii si femeile insarcinate….Cine oare va avea grija de noi,cei, ce ii intretinem pe toti „ALTII”???!!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...