37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Important! Cetățenii RM nu vor mai fi obligați să achite sute de lei pentru aceste acte

Important! Cetățenii RM nu vor mai fi obligați să achite sute de lei pentru aceste acte

20.04.20181.436 views Ziarul Național.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cetățenii R. Moldova care vor solicita actul justificativ al organului de înregistrare a actelor de stare civilă privind schimbarea numelui pentru persoanele fizice și a certificatelor de căsătorie sau divorț nu vor mai trebui să achite bani, dacă informația este inclusă în Registrul de stat al populației.

Necesitatea prezentării unor documente la prestarea serviciilor cadastrale pentru cetățenii solicitanți de servicii publice a fost exclusă începând cu 17 aprilie curent.

Totodată, în cazul persoanelor juridice nu este necesară prezentarea deciziei de înregistrare și a extrasului din Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali, care costă între 110 și 440 de lei, în funcție de timpul de prestare a serviciului.

Conform noilor reglementări, registratorul din domeniul cadastrului va extrage informaţia necesară din sistemele informaţionale de stat.

Menționăm că, până acum, în cazul necorespunderii datelor din actul de identitate cu datele din documentul ce confirmă dreptul de proprietate, persona fizică urma să prezinte registratorului actul justificativ al organului de înregistrare a actelor de stare civilă privind schimbarea numelui, iar în cazul solicitării serviciilor de înregistrare de către persoanele juridice acestea trebuiau să prezinte extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali sau decizia de înregistrare.

Totodată, din luna martie 2018, la înregistrarea de stat a persoanelor juridice şi la înregistrarea modificărilor în Registrul de stat al persoanelor juridice nu este necesară prezentarea extrasului din Registrul bunurilor imobile, costul căruia este de 51 de lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...