37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   IFS pe municipiul Chişinău în dialog cu administratorii de clinici stomatologice

IFS pe municipiul Chişinău în dialog cu administratorii de clinici stomatologice

16.11.20131.256 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

IFS pe municipiul Chişinău în dialog cu administratorii de clinici stomatologice

Conducerea IFS pe mun. Chişinău continuă acţiunile de conformare fiscală a clinicilor stomatologie din capitală şi eradicarea fenomenului evazionist. Acestui scop a fost dedicată o nouă şedinţă de lucru, după precedenta, din octombrie recent, cu participarea reprezentanţilor clinicilor stomatologie din Chişinău, care, urmare a monitorizării fiscale, au prezentat caracteristici de poziţionare în categoria de contribuabili din zona de risc.

În cadrul şedinţei, Şeful IFS pe mun. Chişinău, Vitalie Balinschi, a informat audienţa că Serviciul Fiscal de Stat monitorizează în permanenţă gradul de conformare fiscală al contribuabililor, pe diferite domenii de activitate. Cu referinţă la agenţii economici care prestează servicii stomatologice, Vitalie Balinschi a menţionat că, în pofida apelurilor repetate ale Serviciului Fiscal de Stat, anumiţi contribuabili din domeniu nu au renunţat la practicile ilegale de a-şi ascunde veniturile reale şi de a se eschiva, şi pe această cale, de la onorarea deplină a obligaţiunilor fiscale faţă de buget. Aceste practici au loc sub diferite forme, cea mai răspândită fiind indicarea în contabilitate a  unor salarii mici, de numai 150 – 200 de lei, în timp ce salariul mediu din medicină se ridică la 4700 de lei.

Şeful IFS pe mun. Chişinău a relevat că autoritatea fiscală cunoaşte situaţia din domeniul vizat şi specificul acestei afaceri, pe care motiv fiscul va aplica sancţiuni faţă de contribuabilii neloiali, care insistă să nu-şi onoreze obligaţiunile fiscale.  În acest context, a fost menţionată iminenţa instalării, la aceşti contribuabili, de posturi fiscale şi, drept consecinţă, estimarea post-factum a obligaţiunilor fiscale.

Pe finalul întrevederii, administratorilor  clinicilor stomatologice  li s-au înmânat repetat scrisori recomandate, prin care autoritatea fiscală promovează ideea conformării fiscale benevole pentru evitarea sancţiunilor prevăzute de către normele legale în vigoare.

Comentarii

  1. Arina spune:

    E timpul să ajungeți și la stomatolojia de la Causeni