37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   IFS pe mun. Bălți: seminar amplu în ajutorul contribuabililor

IFS pe mun. Bălți: seminar amplu în ajutorul contribuabililor

22.01.20161.191 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pe 15 ianuarie curent, în scopul popularizării legislației fiscale, Direcția Administrare Fiscală a IFS pe mun. Bălți a desfășurat un seminar informativ pentru contribuabili din municipiu, la care au participat 400 de agenți economici.

În cadrul seminarului au fost discutate următoarele subiecte:

  • Cu privire la particularitățile completării Notelor de informare (formele IALS14 și INR14);
  • Corectitudinea încasărilor la bugetul public național cu utilizarea Registrului codurilor IBAN;
  • Informații despre Structura codului IBAN;
  • Scrisoarea IFPS nr.26-11/2-15-159/1551 din 27.02.2015;
  • Ordinul MF nr. 180 din 12.10.2015;
  • Indicațiile metodologice instructive a MF, IFPS;
  • Accesul la servicii electronice fiscale;
  • Conformarea benevolă a contribuabililor.

De asemenea, contribuabilii au fost informați repetat despre eficacitatea serviciului electronic ,,Abonează-te la notificări prin email", înmânându-li-se pliante explicative pe subiectul dat.

Totodată, de la începutul anului 2016 IFS pe mun. Bălți desfășoară zilnic seminare în scopul informării contribuabililor cu privire la implementarea codului IBAN. În cadrul acestor întruniri se discută detaliat despre implementarea, începând cu 1 ianuarie 2016, a codului IBAN, modul de achitare și evidență a plăților la bugetul public național prin sistemul trezorerial al Ministerului Finanțelor în anul 2016.

De asemenea, au fost aduse la cunoștință codurile economice de până la 31 decembrie 2015 și cele de la 1 ianuarie 2016, care se folosesc la formarea codului IBAN, precum și modul de perfectare a ordinului de plată de model nou la achitarea obligațiilor fiscale la diferite bugete. Persoanelor prezente la seminar le-au fost distribuite pliante cu privire la modul de achitare și evidență a plăților la bugetul public național în anul 2016. Concomitent, contribuabilii au fost informați despre liberalizarea procesului de imprimare de sine stătător a facturilor fiscale, precum și despre procedura de acordare a dreptului la tipărirea formularelor tipizate de documente primare cu regim special.

În perioada 04-15 ianuarie, Direcția control fiscal a întreprins un șir de acțiuni privind combaterea activității ilicite de întreprinzător. Au fost organizate verificări operative la agenți economici și activități legale a persoanelor fizice. Verificările s-au soldat cu întocmirea a 10 acte de control și 4 procese contravenționale, drept rezultat s-au calculat:

  • 48600 lei, în baza art. 253 (1) și 217 (1) din Codul fiscal;
  • 12000 lei, pentru încălcările contravenționale, conform art. 263(1) din Codul contravențional.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...