37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   IFS Ialoveni a aplicat măsuri de executare silită a obligației fiscale

IFS Ialoveni a aplicat măsuri de executare silită a obligației fiscale

26.01.20161.413 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pe 14 şi 22 ianuarie 2016, Inspectoratul Fiscal de Stat Ialoveni a desfășurat două seminare, la care contribuabilii au fost informați despre efectuarea, începând cu 1 ianuarie 2016, a transferurilor naţionale în folosul bugetului public naţional cu utilizarea codului IBAN. Totodată, s-a menționat despre simplificarea procedurii de acordare a dreptului la tipărirea de sine stătător al facturilor fiscale de către contribuabili. Participanții au fost informați despre modul de primire a seriei şi diapazonului de numere pentru imprimarea formularelor tipizate de sine stătător.

De asemenea, colaboratorii Direcţiei Administrare Fiscală au efectuat o vizită fiscală consultativă, cu înregistrarea contribuabilului în calitate de plătitor al TVA. Au mai fost întocmite cinci acte de control, în legătură cu prezentarea tardivă a dărilor de seamă fiscale,  şi  trei  acte de control la persoane fizice, pentru prezentarea tardivă a declaraţiilor privind impozitul pe venit. Au fost calculate impozite, amenzi şi majorări de întârziere în sumă de 2,1mii lei.

Totodată,  colaboratorii  Direcţiei Control Fiscal a IFS Ialoveni au efectuat 19  controale fiscale, din care: 1 - la cererea agentului economic, în legătură cu lichidarea întreprinderii; 2 - prin metoda verificării tematice privind  restituirea TVA la buget; 11 - prin metoda verificării tematice; patru controale totale și unul prin contrapunere.

Pe 22 ianuarie 2016, în ziarul raional „Ora locală" a  fost publicat un articol, în care contribuabilii au fost informaţi despre activitatea în baza patentei de întreprinzător .

Plus de aceasta,  IFS Ialoveni a aplicat măsuri de executare silită a obligaţiei fiscale şi anume:

  • au fost înaintate 33 de ordine incaso la conturile bancare, în sumă de 879,9 mii lei;
  • au fost blocate 8 conturi bancare ale unui agent economic;
  • au fost încasate mijloace băneşti din casieriile a 26 de agenţi economici, în sumă de 79,2 mii lei;
  • a fost aplicat sechestrul pe bunurile a doi agenţi economici, în sumă de 1410,5 mii lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...