37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   IFPS întreprinde măsuri de aplanare a conflictelor cu agenţii economici

IFPS întreprinde măsuri de aplanare a conflictelor cu agenţii economici

23.01.20131.254 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

IFPS întreprinde măsuri de aplanare a conflictelor cu agenţii economici

În urma obiecţiilor Confederaţiei Naţionale a Patronatului şi Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor privind verificarea abuzivă a agenţilor economici din segmentul transportului auto urban de călători (maxi-taxi), Inspectoratul Fiscal Principal de Stat ia atitudine prin convocarea unei şedinţe comune de lucru.

Şedinţa cu participarea reprezentanţilor din cadrul Ministerului Finanţelor, Ministerului Justiţiei, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Confederaţiei Naţionale a Patronatului şi Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor şi desigur ai IFPS s-a desfăşurat, vineri, 18 ianuarie 2013.

În cadrul  întrevederii au fost puse în discuţie principalele încălcări ale legislaţiei fiscale admise de către agenţii economici din domeniul transportului auto urban de călători, sancţiunile aplicate pentru comiterea încălcărilor respective şi rezultatele controalelor fiscale din ultima perioadă la contribuabilii respectivi.

Este de relatat faptul că convocarea grupului în cauză a fost oportună, iar ca urmare a celor discutate, la moment se examinează eventualele modificări la capitolul efectuării controalelor fiscale la agenţii economici din domeniul transportului auto de călători, în vederea eficientizării acestora şi totodată aplanării amiabile a situaţiilor de conflict cu agenţii economici.

Comentarii

 1. Veaceslav Ciobanu spune:

  Cerem aplanarea conflictelor in cadrul controalelor fiscale si pentru alte genuri de activitate!! Ce se intimpla acum nu este bine. Sunt sresati atit contribuabilii, cit si inspectorii fiscali.
  Unele masuri in acest sens simple care ar fi binevenite:
  -Statul sa asigure o legislatie fiscala calitativa. Codul fiscal actual degradeaza cu fiecare an, nici o institutie nu este responsabila pentru acest fapt. Noi nu stim ce este dididend, alimentatie publica, si asa mai departe;
  – Sa lucreze art.11 din Codul fiscal prin care toate indoielile la aplicarea legislatiei fiscale sa fie interpretate in favoarea contribuabilului. Sa fie lucrativa aceasta norma. Practica actuala este o bataie de joc;
  – Organele de control pe parcursul controalelor fiscale sa se conduca si de realitatile de afara, intr-o societate bolnava, corupta, nu poate sa fie ca contribuabilii sa mearga struna, iar cealalta parte a societatii sa traiasca pe vechi;
  – Statul, in persoana organelor sale de control, sa nu vada in fiecare antreprenor un potential infractor. Antreprenorul risca cu banii sai, sanatate, capacitati (vai de capul lui), si in rezultat creaza ceva: locuri de munca, impozite, prin asta poate este cea mai constructiva parte a societatii. Pentru aceasta merita stima, ajutorul societatii, dar nu sa fie batut permanent in cap.
  Majoritatea intreprinderilor doresc o stabilitate si depun eforturi in acest sens. Statul ar tebui si el sa faca un pas in intimpinare. Sunt sigur ca este moment potrivit.

 2. Adrian spune:

  intradevar lasa sa faca legi clare pe intelese si atunci o sa se rezolve toate problemele de la sine.

 3. Victoria spune:

  Sustin intru totul sujestiile d-ul Veaceslav Ciobanu !!! Lejile „bolnave” trebue de tratat,da nu de inventat altele la fel !!!…Trebue de stimat intreprinderile,care se stradue(si doresc) sa lucreze transparent si cu folos pentru toate partile- si pentru antreprenor,si pentru angajati,si pentru Stat…Dar,nu sa fim tratati la fiecare control fiscal ca pe niste infractori si banditi…Sa ne explice CLAR si LEJITIM toate drepturile si obligatiunile noastre,da nu sa „inventeze” leji din pod,da pe urma sa dee diferite comentarii,explicatii si lamuriri…. Nu e corect,ca Bujetul Statului se completeaza nu din impozite si taxe(care tot is foarte exajerate!!!),dar din amenzi si peniuri !!!…Cei de la puterea de sus singuri isi tae creanga,pe care sed….Si,sed binisor(pina kind…)…

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...