37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   IFPS semnează un acord de colaborare cu ULIM

IFPS semnează un acord de colaborare cu ULIM

29.07.20131.026 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

IFPS semnează un acord de colaborare cu ULIM

Chişinău, 26 iulie 2013 – Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a avut astăzi o întrevedere cu rectorul Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM), academicianul Andrei Galben.

În cadrul întrevederii, părţile au abordat subiecte ce ţin de activitatea autorităţii fiscale naţionale, pregătirea unor buni specialişti în domeniul administrării fiscale şi au făcut un schimb de opinii referitor la actuala stare de lucruri din sistemul fiscal. Şeful IFPS Ion Prisăcaru a menţionat că, pornind de la sloganul instituţiei – Funcţionarul fiscal – în serviciul contribuabilului! -, accentele se pun astăzi pe instruirea şi educarea atât a colaboratorilor fiscali, cât şi a contribuabililor, în scopul popularizării principiului conformării fiscale benevolă. În acelaşi timp, Ion Prisăcaru a stipulat necesitatea imperativă de a fi depuse eforturi susţinute pentru a creşte gradul de competenţă şi profesionalism al colaboratorilor fiscali, acestui scop fiind dedicată desfăşurarea de cursuri de instruire în cadrul intern al SFS, dar şi pregătirea unor asemenea specialişti de către instituţiile de învăţământ superior naţionale.

La acelaşi subiect, rectorul ULIM, Andrei Galben, a apreciat politicile de modernizare şi de promovare a reformelor de către actuala conducere a IFPS. Cu referinţă la educarea şi instruirea colaboratorilor fiscali, Andrei Galben a venit cu iniţiativa semnării unui Acord de colaborare între ULIM şi IFPS, care presupune şi acordarea, fără de plată, a unui anumit număr de locuri la studii în cadrul ULIM pentru colaboratorii IFPS.  Pe finalul întrevederii, părţile au concluzionat că  acest Acord va veni atât în suportul doleanţelor de profesionalizare a colaboratorilor fiscali, cât, implicit, va contribui şi la îmbunătăţirea şi eficientizarea procesului de  administrare fiscală.

Comentarii

  1. ghenadie negara spune:

    dar cu alte institutii? ori, ASEMu nu are locuri fara plata?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...