37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ți se pun piedici pentru a-ți începe activitatea de agent economic? Semnalează problema la Consiliul Concurenței

Ți se pun piedici pentru a-ți începe activitatea de agent economic? Semnalează problema la Consiliul Concurenței

15.09.2017781 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Consiliul Concurenței îndeamnă mediul de afaceri să semnaleze cazurile anticoncurențiale și barierele pe care la întâmpină. Solicitarea vine în urma adoptării de către Parlament a Legii privind aprobarea Programului naţional în domeniul concurenţei şi ajutorului de stat pentru anii 2017-2020.

Obiectivul general al Programului îl reprezintă dezvoltarea mediului concurenţial loial prin deschiderea sectoarelor economice către concurenţă şi monitorizarea eficientă a ajutorului de stat.

În acest context, Consiliul Concurenței este interesat în identificarea barierelor anticoncurențiale, formularea de soluții în scopul eliminării acestora și consolidării mediului concurențial loial. În acest sens, instituția mizează pe ajutorul mediului de afaceri.

Barierele anticoncurențiale sunt instituite de către autoritățile publice prin diferite reglementări și cerințe, care creează impedimente de intrare/ieșire din piață a întreprinderilor. Aceste bariere pot fi de exemplu:

      - Stabilirea unor condiții complexe la obținerea licențelor și autorizațiilor de funcționare;
      - Stabilirea reglementărilor, standardelor și cerințelor nejustificate (ca de exemplu: tehnice, ecologice, sanitar-epidemiologice etc.), care măresc costurile de activitate ale întreprinderilor;
      - Stabilirea prețurilor maxime și minime la comercializarea produselor, serviciilor, lucrărilor;
      - Plafonarea nivelului de rentabilitate;
      - Instituirea drepturilor exclusive și limitarea concurenței în anumite sectoare economice.

În contextul celor expuse, instituția îndeamnă pe toți cei ce se confruntă cu aceste bariere sau dețin informații despre ele, să semnaleze Consiliul Concurenței:

E-mail: publicrelations@competition.md, presa.competition@gmail.com
Tel. de contact 0-22 27-45-65.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...