37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ți-a fost încălcat dreptul de consumator? Iată unde te poți adresa

Ți-a fost încălcat dreptul de consumator? Iată unde te poți adresa

04.11.2016691 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

15 organizaţii neguvernamentale din Republica Moldova au creat, în premieră, Forumul pentru Protecția Consumatorilor în Siguranța Alimentelor.

Forumul își propune să consolideze şi să coordoneze eforturile societății civile în domeniul siguranței alimentare a consumatorilor în Republica Moldova, prin desfășurarea acțiunilor de advocacy, prin participarea la dialogul cu autoritățile publice și prin monitorizarea armonizării legislației privind siguranța alimentară și protecția consumatorilor la politicile Uniunii Europene.

La baza constituirii Forumului stă rețeaua de 3 Centre de Asistență a Consumatorilor (CAS-uri), localizate în Chişinău, Cahul şi Bălţi, coordonate de organizații neguvernamentale. Centrele acordă servicii de informare, consultanță și asistență juridică primară în ce priveşte drepturile de consumator și siguranţa alimentară a acestora. La fel, Centrele informează autorităţile competente despre depistarea cazurilor ce încalcă grav drepturile consumatorilor sau pun în pericol sănătatea acestora. Totodată, Centrele au ca obiectiv identificarea, sistematizarea şi înaintarea propunerilor de ajustare a cadrului normativ în domeniul siguranței alimentare a consumatorilor.

Scopul acestuia este de a influenţa politicile publice din domeniul agroalimentar, sanitar, fito-sanitar și protecției consumatorilor, prin identificarea problemelor şi propunerea de soluţii pentru remedierea acestora și pentru a edifica un mediu sigur de viață, care să garanteze siguranța alimentară a consumatorilor în Republica Moldova.

La etapa iniţială, la  Forumul pentru Protecția Consumatorilor în Siguranța Alimentelor au aderat 15 ONG-uri, iar invitația de a adera la Forum rămâne deschisă pentru toate ONG-urilor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...