37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul vrea să stopeze munca la negru! Soluţia: Majorarea amenzilor!

Guvernul vrea să stopeze munca la negru! Soluţia: Majorarea amenzilor!

14.06.20121.211 views Unimedia.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul vrea să stopeze munca la negru! Soluţia: Majorarea amenzilor!

 

Pentru încălcarea legislaţiei muncii, securităţii şi sănătăţii în muncă patronii vor plăti amenzi mai mari. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat pe 13 iunie de Executiv.

Astfel, documentul interzice munca nedeclarată, ce presupune orice munca prestată de un salariat pentru și sub autoritatea unui angajator, fără a fi respectate prevederile prezentului cod referitoare la încheierea contractului individual de muncă.

Astfel, patronul, persoana fizică, care va angaja ilegal muncitori la muncă vor plăti amenzi între 2000 și 3000 de lei. Persoanele cu funcţie de răspundere 5000 - 7000 lei, iar persoanele juridice, întreprinderile -  7000 - 10 000 de lei.

În cadrul intervenţiei sale, prim-ministrul Vlad Filat a menţionat că trebuie amendaţi nu doar patronii, dar și angajaţii care tolerează munca la negru.

Comentarii

 1. natalia spune:

  это правительство живет паралельно с собственной страной дайте бизнессу нормальные законы репресии по отношению к народу который и так еле сводит концы с концами это преступление .За время вашего правления только штрафы и наказания .Страшно читать ваши законы .Господин Филат не хватит тюрем

 2. natalia spune:

  еще и цензура -Volorii si pricipii-Bravo

 3. Victoria spune:

  Stimati domni de la Guvern(si d-l Filat,indeosebi..),credeti, ca cu amenzile acestea exagerate,o sa supliniti cu mult bujetul Statulului(care sufera deficit nu din pricina angajatilor,care lucreaza la negru,sau nici kear a angajatorilor acestora)???!!! Ar trebui de clarificat,in primul rind:DE CE lii convinabil la ambele parti acest lucru???!!! Si,de revazut marimea defalcailor in diferite fonduri si a impozitului pe venit!!! Nu vati dat nici odata intrebarea ,stimati domni,cum se poate de trait cu salariul de 1500-3000 lei(care e in mediu pe tara,kear si platit la „negru”),dac cosul minim de consum e de aproape de 4000 lei???!!! Desigur e mai usor de amendat si,parca problema e hotarita.??? Pur si simplu-o sa se inchida intreprinderile mici si muncitorii(care,printre altele va hranesc si pe voi…)vor fi nevoiti sa plece dupa granita,ca sa-si poata intretine familiile lor…Oare nu vedeti,ca,deacum,aproape, nare cine lucra in tarisoara noastra???!!!….Personal,eu,tot is impotriva lucrului la „negru”,dar,NUMAI cu pedeapsa inca nu sa hotarit nici o intrebarea…. Foarte mea placut zicala: Для решения любой проблемы,надо применять метод- КНУТА и ПРЯНИКА !!! ………. Кнут-есть,а,где же ПРЯНИК ???….Ori,poate,nu-s dreapta???!!!

 4. Andrei spune:

  Dl. Filat societatea civila nu este obligata sa intoarca datoriile publice acordate de finantatori straini si apropo banii care Dvs prinintermediul schemelor financiare li-ti furat. Regret foarte mult ca v-am votat

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...