37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul propune majorarea costului poliţei de asigurare medicală, în 2014

Guvernul propune majorarea costului poliţei de asigurare medicală, în 2014

09.09.20131.058 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul propune majorarea costului poliţei de asigurare medicală, în 2014

În anul viitor, moldovenii ar putea plăti mai scump pentru poliţa de asigurare medicală. Majorarea este prevăzută de proiectul legiiprivind fondul asigurărilor medicale obligatorii, elaborat de Guvern. Documentul prevede şi majorarea cheltuielilor de finanţare a instiutuţiilor medicale.

În cazul în care proiectul de lege va fi adoptat de Parlament, din fondul lunar de salarii, opt la sută vor ajunge pentru plata poliţei medicale. Angajatul şi angajatorul vor trebui să contribuie fiecare cu 4 la sută, comparativ cu 3,5%, în prezent.

Iar moldovenii obligaţi să-şi cumpere singuri poliţa vor plăti peste 4.000 de lei sau cu aproape 740 de lei mai mult decât în 2013. În acelaşi timp, autorităţile îşi propun să majoreze cu 38 de milioane de leifondul de dezvoltare şi modernizare a instituţiilor medicale. 

Din aceşti bani urmează să fie cumpărate şi echipamente medicale performante. Proiectul bugetului asigurărilor medicale obligatorii pentru anul 2014 prevede venituri de 4 miliarde 723 de milioane de lei şi cheltuieli cu 150 de milioane de lei mai mari.

Comentarii

 1. Victoria spune:

  De mult nu s-a marit (, a fost 2% in 2006, 2.5%-2007, 3% in 2008, si din 2009 3.5%
  Ar fi bine sa fie o limita cum se retina fondul de pensii 6%
  Din salariul mamei mele lunar se retine 595 lei p-u polita de asigurare, si angajatorul inca 595 achita in buget, dar sa speram ca Medicina RM ne va oferi mari preoritati la pensie

 2. Ileana spune:

  Consider incorect aceasta majorare a taxei. si asa se retine destul de mult. de ce trebuie din banii munciti cu greu sa dai petnru serviciile pe care nici nu le utilizezi? si asa cind te duci la medic mai cere sa-i dai si particular multumire.

  si asa salariul e mic si inca se retine o gramada.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...