37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul prognozează cu precauţie creşterea indicatorilor macroeconomici în anul 2018

Guvernul prognozează cu precauţie creşterea indicatorilor macroeconomici în anul 2018

04.12.2017729 views INFOTAG
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Prognoza principalilor indicatori macroeconomici, pe care se bazează proiectul bugetului de stat pentru anul 2018, a fost întocmită cu precauţie, de aceea avem rezerve pentru creşterea suplimentară", susţine ministrul Finanţelor al Moldovei, Octavian Armaşu.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi în cadrul dezbaterilor în Parlament pe marginea proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2018, el a spus, pentru anul viitor se prognozează o creştere economică de 3%, indicele preţurilor de consum la sfârşitul anului va fi de 3,5%, cursul mediu al leului moldovenesc în raport cu dolarul american va fi de 17,58 şi de 17,9 lei la sfârşitul anului.

Exporturile sunt prognozate la nivelul de $2,54 mlrd., ceea ce este cu 8% mai mult decât în 2017, iar importurile vor însuma $5 mlrd., în creştere cu 6% şi mai mult.

„Creșterea producției agricole este estimată la aproximativ 1%, investițiile în active materiale pe termen lung vor creşte cu 4%. Salariul mediu lunar nominal în 2018 va fi de 6150 lei, cu 7,9% mai mult decât în anul curent, iar fondul salarial va ajunge la 42,6 miliarde lei sau cu 7,2% mai mult", a spus ministrul.

Principalii indicatori macroeconomici au fost elaborați de Ministerul Finanţelor împreună cu Ministerul Economiei și Infrastructurii. Aceştia au trecut printr-o procedură detaliată de discuții la Banca Națională, precum și au fost discutaţi de reprezentanții Fondului Monetar Internațional.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...