37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul Moldovei şi-a asumat angajamentul faţă de FMI de a desfăşura reforme sistemului de pensii

Guvernul Moldovei şi-a asumat angajamentul faţă de FMI de a desfăşura reforme sistemului de pensii

14.11.2016803 views InfoMarket.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul Moldovei şi-a asumat angajamentul faţă de FMI de a desfăşura reforme sistemului de pensii şi să majoreze vârsta de pensionare.

În scrisoarea trimisă conducerii FMI, reprezentanţii guvernului şi Băncii Naţionale au anunţat că este vorba despre asigurarea durabilităţii sistemului de pensii, dar şi despre o atitudine mai corectă faţă de diferite categorii de beneficiari de pensii.

Ei subliniază că pentru îmbunătăţirea gradului de acoperire şi conformitate, autorităţile planifică să consolideze relaţia dintre contribuţiile şi plăţile de pensii, în special prin reducerea plăţilor informale (salariilor în plic, etc).

Durabilitatea sistemului de pensii poate fi asigurată şi din contul majorării vârstei de pensionare, dar şi a unei indexări mai sistemice a pensiilor, în loc de indexărilor unice din prezent.

Autorităţile au anunţat că, în prezent, desfăşoară o evaluare deplină a sistemului de pensii, finanţată prin sistemul de distribuţie (pay-as-you-go).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...