37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul şi-a declarat angajarea răspunderii asupra pachetului de legi bugetar-fiscale pentru 2015

Guvernul şi-a declarat angajarea răspunderii asupra pachetului de legi bugetar-fiscale pentru 2015

09.04.20151.356 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cabinetul de miniştri a votat, în cadrul şedinţei de ieri, o serie de decizii privind angajarea răspunderii politice asupra proiectelor de legi ce vizează politica bugetară, fiscală şi vamală, bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat şi fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru anul 2015.

Prim-ministrul a argumentat deciziile respective prin faptul că s-a tergiversat elaborarea acestor proiecte, iar țara are nevoie de acţiuni ferme pentru asigurarea stabilităţii. „Înțelegem că din poziția unui guvern minoritar nu ne putem aștepta la o aprobare în regim de urgență în Parlament. Nu avem timp, acest proces ar putea dura săptămâni sau chiar luni. În mod normal, aceste documente trebuiau aprobate cu mai bine de jumătate de an în urmă", a precizat Chiril Gaburici.

Potrivit Premierului, această responsabilitate, pe care și-a asumat-o ieri Cabinetul de miniștri, a fost dictată şi de necesitatea de a continua negocierile cu partenerii externi. „Guvernul, vine cu o serie de simplificări și îmbunătățiri pentru cetățeni și mediul de afaceri. Această angajare de răspundere este o necesitate stringentă pentru țară și mizăm pe înțelegerea deputaților din Parlament", a declarat Prim-ministrul.

Chiril Gaburici a mai spus că majorările de salarii și pensii planificate sunt acoperite total de buget. Totodată, sunt prevăzute îmbunătățiri la administrarea și reducerea cotelor TVA, este majorată scutirea personală de la impozitele pe venit pentru angajați. Mai mult, polița de asigurare medicală pentru anul 2015 rămâne la costul de anul trecut - 4056 de lei.

Guvernul va prezenta deciziile asumate ieri în plenul Parlamentului Republicii Moldova.

Comentarii

 1. Eu cu Mine spune:

  Care reduceri la TVA ??? de la 8 la 20 astai reducere ?!!!!?????

 2. Petru spune:

  Bataie de joc de oameni. Cum este posibil asa ceva

 3. aa spune:

  Batae ca inca Legea nui data spre parlament. dar e asumata de guvern, ai ai ai,

 4. Cont spune:

  da, e haos total, au stiut ca nu va trece in parlament, inseamna ca ascund multe lucruri murdare

 5. aaa spune:

  Imi pare ca la noi este un circ. Fiecare face ce vrea, si ce ii convine. Asa departe nu o sa ajungem. In Moldova o sa ramina numai parlamentarii, Guvern, batrinii si copii.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...