37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul fortifică cadrul legal de supraveghere a sectorului financiar-bancar

Guvernul fortifică cadrul legal de supraveghere a sectorului financiar-bancar

07.09.2017805 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Băncile sau societățile financiare non-bancare, întreprinderile de asigurare și societățile de investiții care fac parte din conglomerate financiare vor fi supravegheate suplimentar, potrivit unui proiect de lege aprobat în ședința de ieri a Cabinetului de miniștri.

Documentul vine să armonizeze legislația națională cu cea comunitară, fortificând protecţia drepturilor deponenţilor, asiguraţilor şi investitorilor. Proiectul a fost elaborat în urma evoluţiilor pe pieţele internaţionale care au determinat apariţia unor grupuri financiare prestatoare de servicii şi produse aferente diferitor sectoare financiare, denumite conglomerate.

În particular, proiectul de lege stabilește criteriile de identificare a unui conglomerat financiar și aspectele ce trebuie urmărite la nivelul acestuia, cum ar fi nivelul capitalului, concentrarea riscurilor, tranzacţiile în interiorul grupului, sistemele de control intern şi procedurile de gestionare a riscurilor, reputația și competența conducerii grupurilor financiare.

De asemenea, sunt prevăzute condițiile pentru desemnarea autorităţii responsabile de exercitarea supravegherii suplimentare (coordonatorul), atribuţiile acestuia, cooperarea şi schimbul de informaţii între autorităţile competente.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...