37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul, de neatins. Nu a fost depusă nicio moțiune împotriva proiectelor pentru care și-a asumat răspunderea

Guvernul, de neatins. Nu a fost depusă nicio moțiune împotriva proiectelor pentru care și-a asumat răspunderea

14.04.20151.615 views realitatea.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, urmează să semneze proiectele de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea și să le trimită spre promulgare președintelui țării, Nicolae Timofti. Asta pentru că nu a fost depunsă nicio moțiune de cezură împotriva vreunui proiect din cele patru asumate de Executiv.

Direcţia comunicare și relații publice a Parlamentului a confirmat, pentru Realitatea.md, că nu a fost depusă nicio moțiune de cenzură împotriva celor patru proiecte de legi și acestea urmează să fie semnate de speaker. Potrivit Constituției, termenul de 72 de ore a expirat ieri.

Premierul Chiril Gaburici a prezentat joi în Parlament pachetul de legi pentru care Executivul și-a asumat răspunderea în fața deputaților. Șeful Cabinetului de miniștri a explicat că această măsură a fost luată pe motiv că cele patru proiecte importante pentru țară nu au susținerea majorității deputaților, iar fără adoptarea acestora cât mai curând autoritățile de diferite nivele nu pot activa.

Cele patru proiecte de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului sunt: proiectul legii bugetului de stat pentru 2015, proiectul politicii fiscale pentru acest an, proiectul bugetului asigurărilor sociale pentru 2015 și proiectul bugetului asigurărilor medicale pentru acest an.

Comentarii

  1. aa spune:

    Poate sa mi zica cineva, cind intra in vigoare? Politica bugetar fiscala, bugetu asigurarilor medicale.Mersi

  2. Petru spune:

    da e haos, si nu este clar nimic, politica este scris ca de la 1 mai, iar asigurari sociale si medicale din momentul publicarii, respectiv impozite si scutiri in aprilie credca dupa vechi, iar medicina deja acum trebuie adica 4.5, e un haos, si o sa reuseasca toate intreprinderile cu 4-bass in forma electronica????

  3. mmax spune:

    cind intra in vigoare? cum declaram lunile de pina la adoptare? spre exemplu taxa pe drumuri, daca e achitata deja, recalculam si platim diferenta? medicina? etc.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...