37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul a decis majorarea cu 10 la sută a salariilor din sectorul bugetar

Guvernul a decis majorarea cu 10 la sută a salariilor din sectorul bugetar

14.09.2017881 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Salariile de funcție ale angajaților din sectorul bugetar, salarizați în baza Rețelei tarifare unice, vor fi majorate cu 10 %. O decizie în acest sens a fost luată ieri de Cabinetul de miniștri.

Conform proiectului, de majorare vor beneficia peste 120 mii de angajați din instituțiile de învățământ, cultură și artă, medico-sanitare și asistență socială, cultură fizică și sport, sfera științei și inovării. De asemenea, se vor mări și salariile militarilor, polițiștilor și ale altor angajați din organele apărării naționale, securității statului și ordinii publice.

Majorarea va fi aplicată în două etape, pentru angajații instituțiilor de învățământ, inclusiv a școlilor sportive, începând cu luna septembrie a.c., iar pentru salariații din alte domenii de activitate - din 1 ianuarie 2018. Costul total al majorărilor constituie circa 337 milioane de lei pentru un an.

Măsura este prevăzută în Programul de activitate al Guvernului 2016 - 2018 și are ca obiectiv sporirea protecției sociale a salariaților cu remunerare mică din sectorul bugetar.

Documentul urmează să fie expediat Parlamentului pentru examinare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...