37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul a decis crearea Consiliului Consultativ pentru IMM-uri

Guvernul a decis crearea Consiliului Consultativ pentru IMM-uri

02.02.2017812 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul ședinței de ieri, instituirea Consiliului consultativ pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM). Noua entitate își va desfășura activitatea pe lângă Ministerul Economiei și va constitui o platformă de interacţiune între antreprenori şi autorităţi, dar şi de lansare a noi programe de dezvoltare a sectorului IMM-urilor.

În activitatea Consiliului vor fi implicaţi activ reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai societății civile, care vor analiza cadrul normativ de reglementare a activităţii de întreprinzător şi vor veni cu propuneri de îmbunătăţire a acestuia. Totodată, membrii noii entităţi urmează să vină cu recomandări privind implementarea programelor de susținere a sectorului întreprinderilor mici și mijlocii și de dezvoltare a spiritului antreprenorial în Republica Moldova.

Conform datelor oficiale, IMM-urile reprezintă peste 97 % din totalul întreprinderilor din Republica Moldova, iar contribuţia acestora la PIB este de aproximativ 32 %. În acelaşi timp, aproximativ 56 % din totalul persoanelor angajate activează în cadrul întreprinderilor mici şi mijlocii.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...