37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul a avizat noua Lege cu privire la energetică

Guvernul a avizat noua Lege cu privire la energetică

26.05.2016564 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cabinetul de miniștri a aprobat ieri proiectul Legii cu privire la energetică în nouă redacție, care vine să concretizeze mai multe noțiuni, inclusiv drepturile și obligațiile autorității de reglementare, informează MOLDPRES.

"În special este vorba de noi prevederi privind activitatea regulatorului independent, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care va avea inclusiv dreptul să aplice sancțiuni financiare față de operatorii din piață, precum și consolidarea transparenței activității acestei entități", a menționat în ședință ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

ANRE avea și anterior dreptul de a aplica sancțiuni financiare pentru încălcarea obligațiilor stabilite în sarcina întreprinderilor energetice, însă cadrul legal nu prevedea procedura de aplicare a acestor sancțiuni. Pentru a respecta dreptul la apărare al întreprinderilor energetice, precum și pentru a se evita eventualele abuzuri din partea ANRE, a fost stabilită procedura de aplicare a sancțiunilor respective.

Proiectul de lege a fost coordonat și expertizat de Comunitatea Energetică Europeană care a făcut mai multe propuneri ce au fost luate în considerare. La propunerea Secretariatului Comunității Energetice, directorii ANRE urmează să fie aleși prin concurs organizat de Parlament pe principii și criterii profesionale.

Proiectul Legii cu privire la energetică va remis Parlamentului spre examinare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...