37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul a aprobat un impozit unic pentru rezidenţii parcurilor IT

Guvernul a aprobat un impozit unic pentru rezidenţii parcurilor IT

02.03.2017806 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Rezidenţii parcurilor IT vor achita un impozit unic de 7 % din veniturile obţinute din vînzări. Potrivit agenţiei INFOTAG, Guvernul a aprobat, miercuri, în şedinţă, o serie de amendamente la legislaţia în domeniul fiscal, al asigurărilor sociale şi al asigurării medicale obligatorii.

Potrivit viceministrului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, Vitalie Tarlev, amendamentele sînt necesare pentru crearea condiţiilor necesare pentru implementarea Legii cu privire la parcurile IT.
"Măsura va contribui la sporirea atractivităţii sectorului IT pentru investitorii locali şi străini, dar şi la accelerarea ritmului de dezvoltare şi valorificare a potenţialului acestei industrii", a spus el.

În componenţa impozitului unic este inclus impozitul pe venit din activitatea de întreprinzători, impozitul pe venit din salariu, contribuţiile de asigurări sociale de stat obligatorii datorate de angajaţi şi angajatori, asigurarea obligatorie de asistenţă medicală, taxele locale, impozitul pe bunurile imobiliare şi taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova.
Calcularea şi raportarea impozitului unic se va efectua de către rezidenţii parcului lunar, iar datele vor fi prezentate Serviciului Fiscal de Stat.
Conform Legii, în cadrul parcurilor IT vor putea activa agenţii economici care vor desfăşura activităţi privind realizarea programelor şi editare a produselor software, gestionarea portalurilor web şi managementul mijloacelor de calcul, precum şi activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...