37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul a aprobat regulamentul privind examinarea cererilor de iniţiere a controlului de stat al agenţilor economici la fața locului în perioada moratoriului

Guvernul a aprobat regulamentul privind examinarea cererilor de iniţiere a controlului de stat al agenţilor economici la fața locului în perioada moratoriului

29.04.2016617 views InfoMarket.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul a aprobat regulamentul privind examinarea cererilor de iniţiere a controlului de stat al agenţilor economici la fața locului în perioada moratoriului.

Vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a comunicat că acest document a fost elaborat de instituţie, iar mecanismul prevăzut de acesta funcţiona la nivel intern la Ministerul Economiei, iar acum a fost aprobat şi la nivel de guvern. El a amintit că de la 1 aprilie 2016 a intrat în vigoare Legea privind moratoriu asupra controlului de stat și, conform prevederilor acesteia, pentru a nu pune în pericol viața, sănătatea, ordinea publică, securitatea economică și mediul ambiant, a fost permisă efectuarea controalelor, autorizația în acest scop fiind eliberată de Ministerul Economiei.

Deoarece Ministerul Economiei are funcția de promovare a politicii de stat pentru ameliorarea mediului de afaceri prin eliminarea constrângerilor de ordin administrativ, legea a împuternicit Ministerul Economiei cu atribuții de autorizare a inițierii controlului de stat la fața locului în perioada moratoriului. Echipa ministerului a elaborat un regulament privind inițierea controlului de stat în perioada moratoriului.

Potrivit regulamentului, instituția abilitată cu funții de control se poate adresa Ministerului Economiei cu un demers, motivându-și intenția de a efectua controlul, iar Ministerul după examinarea acestui demers conform procedurii, va elibera autorizația de control.Regulamentul conține formularul-tip al demersului și oferă explicații cu privire la informația necesară pentru a fi expusă/prezentată de către organul abilitat cu funcții de control, care va solicita Ministerului Economiei inițierea procedurii de control de stat la fața locului.

Octavian Calmîc a menţionat că până acum, în adresa Ministerului au parvenit câteva demersuri de solicitare a controalelor din partea Inspectoratului Fiscal, Căpităniei Portului Giurgiulești, Inspectoratului Energetic de Stat, CNAM. Dintre acestea, majoritatea a fost respinsă ca fiind insuficient de argumentate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...