37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul a aprobat modificări la Regulamentul cu privire la modul de calculare a pensiilor

Guvernul a aprobat modificări la Regulamentul cu privire la modul de calculare a pensiilor

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința din 07.09.2016 modificări la Regulamentul cu privire la modul de calculare a pensiilor. Inițiativa Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei vine ca o soluție pentru cazurile când modalitatea de calcul a pensiei nu era posibilă din cauza lipsei certificatului cu privire la venitul asigurat pentru întreaga perioadă de activitate, realizată anterior datei de 1 ianuarie 1999.

Actualmente, la stabilirea pensiei, solicitantul prezintă certificatul cu privire la venitul asigurat pentru 15 ani de activitate (eliberat în 1999), din care se determină coeficientul individual al pensionarului.

Multe din documentele care pot confirma venitul asigurat realizat anterior implementării evidenței individuale nu s-au păstrat la întreprinderi sau instituții din cauza incendiilor, inundaților, conflictului armat, precum și pierderea sau distrugerea lor din Fondul Arhivistic.

Astfel, ministerul propune calcularea cuantumului pensiei în baza salariului mediu lunar pe țară determinat pentru fiecare categorie de beneficiari (economia națională/agricultură). Implementarea amendamentelor propuse în proiect nu va genera cheltuieli financiare suplimentare.

Comentarii

  1. Татьяна Петрару spune:

    т.е. если человек работает на фирме, где вся зарплата официальная будет получать такую же пенсию, как человек в той же должности, где фирма за него платит в бюджет копейки? я так понимаю. Так хоть как-то работники на работодателя давят, а теперь людям будет все равно, сколько им начисляют зарплаты. Этими изменениями хотят сэкономить, а потеряет бюджет кучу денег.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...