37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernatorul Băncii Angliei: După cinci ani, criza globală nu a ajuns nici măcar la jumătate

Guvernatorul Băncii Angliei: După cinci ani, criza globală nu a ajuns nici măcar la jumătate

27.06.20121.191 views realitatea.net
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernatorul Băncii Angliei: După cinci ani, criza globală nu a ajuns nici măcar la jumătate

 

Criza financiară globală care a început în 2007 nu a ajuns nici măcar la jumătate, a declarat guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King, în timpul unei audieri într-o comisie a Parlamentului britanic, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

"Dacă aţi fi întrebat pe oricine din cadrul băncii, nu cred că cineva ar fi crezut că ne-am fi aflat în toiul crizei după cinci ani. Cred că nu am ajuns nici măcar la jumătate. Suntem într-o criză adâncă, cu provocări enorme pentru a pune pe o traiectorie corectă sistemul bancar precum şi cu provocări apărute din alte regiuni ale lumii", a spus King, care urmează să se retragă din postul de guvernator în circa un an.

Şeful Băncii Angliei este îngrijorat de situaţia din Asia, dar şi de Statele Unite.

"În ultimele luni am fost îngrijorat de înrăutăţirea din Asia şi alte pieţe emergente. De asemenea, colegii din Statele

Unite sunt mai îngrijoraţi decât la începutul anului referitor la ce se întâmplă în economia americană. Nu este o poziţie confortabilă", a spus King.

Guvernatorul a votat la reuniunea de politică monetară din iunie în favoarea unei extinderi a programului de achiziţii de obligaţiuni, cu 50 de miliarde de lire sterline la 375 miliarde de lire sterline, însă măsura a fost respinsă.

"Sunt foarte uimit de cât de mult s-a schimbat situaţia" de la publicarea prognozelor băncii pe 16 mai, a spus King. "Sunt pesimist şi sunt îngrijorat în mod special deoarece de doi ani vedem cum situaţia din zona euro se înrăutăţeşte, iar problemele sunt amânate", a declarat bancherul britanic.

Liderii europeni vor organiza în această săptămână al 19-lea summit pentru combaterea crizei datoriilor suverane de la debutul acesteia în 2010.

Comentarii

  1. Ala spune:

    Am inredere in sistemul britanic si cred ca opnia lor este cea mai aproape de adevar – rezolvarea problemelelor se amina, pe cind acestea se agraveaza……

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...