37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Grupul de lucru condus de ME a trasat obiectivele dezvoltării mediului de afaceri pentru perioada anilor 2012-2020

Grupul de lucru condus de ME a trasat obiectivele dezvoltării mediului de afaceri pentru perioada anilor 2012-2020

15.08.2011938 views Ministerul Economiei al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Grupul de lucru condus de ME a trasat obiectivele dezvoltării mediului de afaceri pentru perioada anilor 2012-2020

 

Grupul de lucru “Business cu reguli clare de joc” condus de Ministerul Economiei a trasat obiectivele dezvoltării mediului de afaceri din Republica Moldova pentru perioada anilor 2012-2020. “Obiectivele identificate vor fi incluse în noul document de planificare strategică “Moldova 2020”, document care va continua reformele iniţiate în Strategia Naţională de Dezvoltare, al cărui termen de implementare expiră la sfârşitul anului curent”, a specificat moderatul şedinţei de astăzi, viceministrul Economiei, Octavian Calmâc.

Drept obiective generale membrii grupului de lucru au identificat necesitatea introducerii unor reguli simple şi transparente în tot ciclul de afaceri – iniţierea, desfăşurarea şi lichidarea afacerii. Un alt obiectiv trasat a fost continuarea procesului de simplificare a sistemului vamal, fiscal şi a sistemului de autorizare, licenţiere, certificare, etc.

Membrii Grupului de lucru au ajuns la un comun acord în vederea necesităţii sporite de a fi elaborată o nouă abordare a formării şi dezvoltării culturii antreprenoriale în Republica Moldova. “Cu părere de rău, agenţii economici din ţara noastră au una din cele mai joase culturi antreprenoriale din regiune, unul din motivele ce nu le permite sa-şi asigure o durabilitate în afaceri”, a menţionat unul din membrii grupului.

Pe parcursul lunii curente Grupul de lucru va elabora o viziune generală asupra felului în care va arăta mediul de afaceri din Republica Moldova către anul 2020. Documentul în cauză va fi prezentat Guvernului la începutul lunii septembrie pentru ulterioara includere în noua Strategie Naţională de Dezvoltare „Moldova 2020”.

Documentul Naţional de planificare strategică „Moldova 2020” pentru anii 2012-2020 va fi bazat pe 7 priorităţi – studii, drumuri, finanţe, business, asigurări sociale, energie şi justiţie. Ministerul Economiei este instituţia lider în elaborarea a trei din cele 7 priorităţi ale SND şi anume finanţe, business şi energie.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...