37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Granturi nerambursabile pentru tinerii de la sate care vor să deschidă afaceri

Granturi nerambursabile pentru tinerii de la sate care vor să deschidă afaceri

02.04.20151.202 views Unimedia.info
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Tinerii din mediul rural, care vor să se lanseze afaceri în domeniul agricol, vor avea parte de instruire gratuită și vor putea beneficia de credite nerambursabile. Parlamentul a ratificat astăzi Acordul de finanţare a Programului rural de rezilienţă economico-climatică incluzivă dintre Moldova şi Danemarca.

Valoarea totală a grantului constituie 5,27 milioane de dolari, bani ce vor fi oferiți sub formă de credite nerambursabile tinerilor din mediul rural, care vor să-și înființeze o afacere, informează UNIMEDIA.

Potrivit documentului, tinerii vor putea beneficia și de consultanţă la elaborarea planurilor de afaceri, precum şi instruire în perioada post-finanţare.

Creditul nerambursabil va constitui 40 la sută din suma totală necesară, dar nu va depăşi cifra de 120 de mii de lei pentru un proiect investiţional.

Potrivit ministrului Agriculturii, Ion Sula, din acest program se preconizează finanţarea a circa 400 de proiecte investiționale pentru tinerii antreprenori și crearea a peste 600 de locuri de muncă.

Totodată, aproximativ 260 de tineri întreprinzători vor primi asistență în elaborarea planurilor de afaceri, iar peste 800 vor fi instruiți în domeniul lansării şi gestionării afacerilor.

Comentarii

  1. Natalia spune:

    De unde se poate de aflat mai multa informatie referitoare la inceperea proiectului

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...