37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ghidul privind Legea 2%

Ghidul privind Legea 2%

13.04.2017758 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Centrul de Resurse Juridice din Moldova a elaborat, cu susţinerea USAID, Ghidul pentru persoane fizice privind desemnarea procentuală, conform Legii 2%.

În document sunt detaliaţi paşii care urmează să-i întreprindă persoana fizică, decisă să susţină financiar una din organizaţiile incluse în Lista beneficiarilor, aprobată de Ministerul Justiţiei în anul 2016. În listă sunt incluse 413 organizaţii neguvernamentale şi 72 reprezentanţi ai cultelor religioase.

Astfel, Ghidul stipulează, că orice persoană, care a achitat în anul 2016 impozit pe venit, la prezentarea Delaraţiei pe venit (forma CET15), este în drept sa indice în compartimentul VI al Declaraţiei codul fiscal al organizaţiei beneficiare şi 2% din suma impozitului achitat va fi transferată pe contul organizaţiei desemnate.

De asemenea reiterăm, că nici persoana fizică, nici angajatorul acesteia nu vor suporta cheltuieli suplimentare.

Autorii Ghidului îndeamnă, şi publicaţia noastră se alătură acestui îndemn, să demonstrăm că nu suntem indiferenţi faţă de problemele existente iar cel mai important este faptul că astăzi deja funcţionează mecanismul eficient pentru crearea bazei materiale a organizaţiilor care acţionează în interesul societăţii, comunităţii, unei persoane concrete.

Reiterăm, că Declaraţia pe venit a peroanei fizice urmează a fi prezentată orgalelor fiscale până pe data de 2 mai 2017 personal sau trimitere poştală, pe suport de hârtie sau format electronic, îndeplinită personal sau folosind declaraţia precompletată.

Anexat găsiţi Ghidul Desemnării procentuale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...