37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ghișeu UNIC pentru înregistrarea afacerilor în R. Moldova și informație GRATUITĂ despre firme și fondatori

Ghișeu UNIC pentru înregistrarea afacerilor în R. Moldova și informație GRATUITĂ despre firme și fondatori

09.07.2014799 views Ziarul Național
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ghișeu UNIC pentru înregistrarea afacerilor în R. Moldova și informație GRATUITĂ despre firme și fondatori

Persoanele juridice și întreprinzătorii individuali, care doresc să-și înregistreze afacerea mai rapid și mai simplu, o vor putea face la un ghișeu unic.

Ministerul Justiţiei (MJ) a elaborat un proiect de lege care vine să ajusteze cadrul normativ existent, dar și legislația privind reglementarea prin autorizare a activităţii de întreprinzător. Documentul a fost remis Guvernului spre examinare și aprobare.

Proiectul de lege prevede că solicitantul înregistrării va efectua doar o singură vizită la ghișeul unic, în afară de cea când își va ridica deja pachetul cu documente.

Tot la ghișeu va fi verificată denumirea persoanei juridice, vor fi perfectate actele de constituire, va fi eliberat extrasul din Registrul de stat, iar informația va fi publicată în Buletinul Oficial electronic al Camerei Înregistrării de Stat.

Suplimentar, organul înregistrării de stat va obţine informaţiile necesare înregistrării direct de la autorităţile publice prin intermediul reţelelor electronice, fără a mai fi necesară implicarea solicitantului, cum se practică în prezent. Ulterior, informaţiile din Registrul de stat vor fi prezentate autorităţilor publice pentru luarea la evidenţa fiscală, statistică, medicală şi socială.

Același proiect de lege propune reducerea termenului de înregistrare a afacerii, de la cinci la trei zile lucrătoare. Totodată, rămâne valabil regimul de urgență (în decurs de 24 de ore, patru ore și o oră) la care agenții economici pot apela opțional, din proprie inițiativă, în schimbul unor taxe mai mari.

De asemenea, se propune ca informațiile din Registrul de stat al persoanelor juridice şi al întreprinzătorilor individuali să poată fi vizualizate gratuit, de oricine, pe pagina web a Camerei Înregistrării de Stat.

Perfecționarea procedurii de înregistrare a unei afaceri se regăsește în obiectivele Programului de activitate al Guvernului „Integrarea Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare” 2013-2014.

Comentarii

  1. pokemon spune:

    sustin ideea cu vizualizarea gratuita online a informatiei din registru si sa nu mai existe aceste extrase cu plata de fiecare data.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...