37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Germania vrea să interzică plăţile în numerar de peste 5.000 de euro

Germania vrea să interzică plăţile în numerar de peste 5.000 de euro

05.02.2016812 views Capital.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul german studiază posibilitatea introducerii unei limite superioare pentru plăţile în numerar, în dorinţa de a combate spălarea de bani şi finanţarea activităţilor teroriste, informează DPA.

'Ne-am gândit la o limită de 5.000 de euro', a declarat adjunctul ministrului german de Finanţe, Michael Meister, precizând însă că nu se pune problema eliminării tranzacţiilor în numerar.

'Există riscul finanţării terorismului şi încercăm să soluţionăm, în mod adecvat, şi problema spălării de bani', în cazul în care tranzacţii mari sunt derulate în mod anonim, a adăugat oficialul german.

Autorităţile de la Berlin aşteaptă să vadă dacă acest subiect va fi luat în discuţie de Comisia Europeană şi alte guverne occidentale înainte de a decide ce va face în continuare. În cazul în care Bruxelles-ul nu va introduce o limită, Germania intenţionează să continue cu propriul său plan, a precizat Meister.

Plăţile cu numerar joacă un rol mai mare în Germania decât în multe alte state occidentale, ca urmare a experienţei traumatizante din anii 1920, când Germania a cunoscut efectele destabilizatoare ale hiperinflaţiei. Potrivit Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), aproximativ 79% din toate tranzacţiile derulate la nivel naţional în 2014 au fost efectuate în numerar.

Câteva state europene, inclusiv Spania şi Italia, au introdus deja o serie de limite pentru plăţile în numerar, iar altele, precum Portugalia, se gândesc să introducă restricţii similare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...