37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Funcționarii publici nu vor mai primi sporuri pentru intensitatea muncii. Cum vor fi stimulați

Funcționarii publici nu vor mai primi sporuri pentru intensitatea muncii. Cum vor fi stimulați

26.07.20171.020 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Funcționarii publici nu vor mai primi sporuri lunare pentru intensitatea muncii. Prevederea din Hotărârea de Guvern cu privire la salarizarea în sectorul bugetar, care reglementează oferirea bonusurilor lunare, va fi aborgată. Un proiect în acest sens a fost propus pentru consultări publice.

În același timp, documentul vine cu alte prevederi în privința "remunerării" eficienței funcționarilor. Aceștia vor avea partea de "alte plăți de stimulare". Modul și condițiile de acordare a acestora, pentru funcționarii publici, cu excepția funcționarilor publici de conducere de nivel superior, se va stabili prin act normativ cu caracter intern al autorității. Pentru funcționarii publici de conducere de nivel superior plățile de stimulare se vor achita lunar, concomitent cu plata salariului.

Potrivit documentului, volumul alocațiilor utilizate anual pentru alte plăți de stimulare este de 15% din fondul anual de salarizare. Acesta va fi calculat în raport cu salariile de funcție și economiile care vor fi disponibile.

Plățile de stimulare nu se vor acorda funcționarilor publici, care, pe parcursul perioadei de gestiune, au fost sancționați disciplinar. În cazul în care instanța de judecată va anula actul administrativ de sancționare a funcționarului, plățile vor fi acordate în modul stabilit.

Bonusurile vor fi acordare și personalului care efectuează deservirea tehnică și asigură funcționarea autorităţilor publice.

Totodată, funcționarii publici vor putea participa, în afara orelor de program, la proiecte de dezvoltare în domeniul de competență. Aceasta incompatibilitate ar putea fi exclusă din Regulile privind desfășurarea muncii prin cumul a funcționarului public.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...