37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Forumul Economic Mondial a numit punctele slabe ale Moldovei la capitolul implicare în comerţul mondial

Forumul Economic Mondial a numit punctele slabe ale Moldovei la capitolul implicare în comerţul mondial

24.05.20121.245 views Unimedia.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Forumul Economic Mondial a numit punctele slabe ale Moldovei

la capitolul implicare în comerţul mondial

Republica Moldova a ocupat locul 76 la capitolul implicare în comerţul mondial, plasându-se între Namibia (75) și Guatemala (77). Cel puțin așa arată raportul realizat de Forumul Economic Mondial (FEM).

Potrivit studiului, cel mai bine țara noastră stă la capitolul acces pe piață (locul 19), iar cel mai prost în domeniul administrării vamale (locul 101). Totodată, în ceea ce privește infrastructura de transport și comunicații, Republica Moldova ocupă poziția a 83-a, iar mediul de afaceri - 87.

Experții de la FEM sunt de părere că cei mai problematici factori pentru comerț în Republica Moldova sunt: pentru operațiuni de import – procedurile vamale de import, bariere tarifare şi netarifare și corupție; pentru operațiuni de export – identificarea piețelor potențiale de desfacere, tehnologii inadecvate în procesul de producere și accesul la finanţarea comerţului.

În raportul din acest an au fost incluse 132 de țări. Totodată trebuie de menționat că Republica Moldova a fost inculsă pentru prima dată în studiu. Potrivit acestuia, la capitolul implicare în comerţul mondial Ucraina ocupă locul 86, Federația Rusă – 112, iar România – 69. Pe primele locuri se situează Singapore, Hong Kong, Danemarca, Suedia și Noua Zeelandă. De cealaltă parte se află Venezuela, Burundi și Ciad.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Aceia,ca Moldova-PRIMA data a intrat in acest studiu,e de acum bine pentru Tarisoara noastra!!! Poate,mai multi investitori isi vor indrepta privirea spre noi….Desigur,pina ce nu se vor ciokni cu Lejislatia noastra!!!……… Da,probleme is foarte multe!!!Dar,nu ne vom pute implica pe deplin in comertul mondial,pina ce nu vom face ordine in Tara noastra-la vama si in alte structuri de stat…

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...