37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Forma de organizare fiscală a persoanelor fizice. Cum va arată viitorul patentărilor

Forma de organizare fiscală a persoanelor fizice. Cum va arată viitorul patentărilor

14.06.20171.044 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Persoanele fizice, care desfășoară activitate independentă, vor putea întocmi acte de achiziție a mărfurilor. Instrucțiunea privind modul de completare a actului de achiziție a mărfurilor va fi completată, printr-un ordin al ministrului Finanțelor. Astfel, și persoanele fizice, care au activitate economică independentă, vor putea întocmi actul de achiziție. La fel, va fi completat încă un ordin cu indicațiile metodice privind particularitățile ținerii evidenței veniturilor și cheltuielilor în scopuri fiscale de către persoanele fizice, care au activitate în domeniul comerțului cu amănuntul, cu excepția mărfurilor supuse accizelor.

Potrivit indicațiilor metodice, persoanele fizice, la efectuarea decontărilor în numerar, pentru operațiunile economice cu plătitorii, vor fi obligate să utilizeze mașina de casă și control, și vor trebui să elibereze bonuri de casă. Acestea vor fi obligate să înregistreze veniturile și cheltuielile în Registrul-jurnal de venituri și cheltuieli.

Forma de organizare a fost propusă anterior, după ce Guvernul a permis activitatea în bază de pantentă până la sfârșitul anului 2018. Prin urmare, cei care activează, în prezent, în bază de patentă, vor trebuie să se reorganizeze ca persoană fizică ce desfășoară activitate independentă și vor beneficia de un regim fiscal simplificat privind impozitul pe venit.

Pentru a dispune de acest regim fiscal, persoanele fizice vor trebui doar să depună o cerere la Serviciul Fiscal de Stat. Acești contribuabili vor fi impozitați cu 1% din obiectul impunerii, dar nu mai puțin de 3.000 de lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...