37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Fondul de subvenţionare a agriculturii ar putea fi suplinit cu 5 mil. de euro

Fondul de subvenţionare a agriculturii ar putea fi suplinit cu 5 mil. de euro

06.08.2014948 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Fondul de subvenţionare a agriculturii ar putea fi suplinit cu 5 mil. de euro

Uniunea Europeană ar putea oferi 5 milioane de euro pentru a suplini Fondul de subvenţionare a agriculturii. Despre aceasta a anunţat ieri ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov , în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit ministrului Agriculturii, în prezent se poartă discuţii cu Comisia Europeană pentru a examina această posibilitate.

Principalul impuls al acestor negocieri ar fi necesitatea de a întoarce o parte din banii pe care producătorii agricoli i-au investit pentru crearea liniilor de sortare şi ambalare. "La toamnă trebuie să le rambursăm o parte din aceste cheltuieli şi dacă fondul se epuizează noi îi punem într-o situaţie complicată pe cei care au riscat. De aceea am negociat cu partenerii noştri europeni ca să putem asigura sută la sută subvenţiile în acest an.", a explicat Bumacov. Ministrul a spus că "deocamdată există promisiunea de 5 mil. de euro", însă aceasta nu este o informaţie oficială.

Totodată, ministrul a remarcat că în condiţiile restricţiilor impuse la importul de vin, fructe şi conserve de fructe şi legume în Federaţia Rusă, suma de subvenţionare este mică şi se caută şi alte resurse.

Precizăm că în prezent fondul de subvenţionare în agricultură se cifrează la 564,7 mil. de lei. Recent ministrul Agriculturii a spus că este convins că din anul viitor fondul de subvenţionare a agriculturii se va dubla şi va ajunge la un miliard de lei, datorită suportului oferit de Uniunea Europeană.

Comentarii

  1. maria spune:

    da da numai vorbe false…..subventionarea producatorilor agricoli se cifreaza la 564,7 mii lei,,,,unde oare se duk banii……am depus un dosar cu 3 luni in urma si tot se lucreaza la dosar,,,,,,,nu mai credem in minciunile celor de la guvernare, in special ale d.nului Bumacov

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...