37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   FOBES: Republica Moldova pe locul 90 ca atracţie pentru afaceri

FOBES: Republica Moldova pe locul 90 ca atracţie pentru afaceri

06.10.20111.115 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

FOBES: Republica Moldova pe locul 90 ca atracţie pentru afaceri

 

Revista americană de business Forbes a publicat un top (Best Countries for Business) al celor mai atractive ţări în 2011 pentru dezvoltarea afacerilor. Republica Moldova a fost plasată pe locul 90 faţă din 134 de ţări incluse în clasament. În anul 2010 Moldova a fost plasată pe locul 86.

Din fostul bloc sovietic înaintea Republicii Moldova s-au plasat Estonia (16), Letonia (37), Georgia (50), Azerbaidjan (78), Kazahstan (80), în schimb Federaţia Rusă şi Ucraina au ocupat poziţiile 105 şi respectiv 102.

Revista Forbes constată că în ciuda progreselor economice Republica Moldova rămâne cea mai săracă ţară din Europa. Ţara are o climă favorabilă şi terenuri agricole foarte bune şi agricultura are ponderea cea mai mare în economia naţională. Dezavantajul e că Republica Moldova nu dispune de resursele energetice proprii şi e strict dependentă de Federaţia Rusă.

În top trei cele mai atractive ţări pentru dezvoltarea afacerilor sunt Canada, Noua Zeelandă, Hong Kong, urmate de ţările baltice Suedia, Norvegia, iar top zece este încheiat de SUA.

În elaborarea topului atractivităţii economice al Forbes s-a ţinut cont de 11 criterii printre care drepturile de proprietate, de inovare, impozite, dezvoltarea tehnologică, corupţia, libertatea, birocraţia, protejarea investitorilor.

Comentarii

  1. AAA spune:

    Oare de ce asa se intimpla?, cu ce noi sintem mai rai decit Estonia, Letonia, care nu are paminturi, clima dar ei sint de sute de ori mai dezvoltati? eu cred c toata problema este in noi, nu sintem uniti, fiecare se gindeste numai la el, invidia, lipsa de patriotism

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...