37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   FMI e de acord: IMPOZIT DE 12% din 2012

FMI e de acord: IMPOZIT DE 12% din 2012

13.05.20111.098 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

FMI e de acord: IMPOZIT DE 12% din 2012

 

Autorităţile moldovene vor modifica politica fiscală începând cu 1 ianuarie 2012 ca urmare a discuţiilor cu misiunea Fondului Monetar Internaţional care s-a aflat la Chişinău în perioada 27 aprilie – 12 mai.

Principala modificare:impozit corporativ de 12% din 2012.

Premierul Vlad Filat a declarat joi în cadrul conferinţei de presă de totalizare a misiunii de evaluare a FMI că modificarea politicii fiscale a statului a fost unul din subiectele principale a discuţiilor cu reprezentanţii fondului.

Potrivit premierului, reforma presupune tranziţia către un regim fiscal competitiv, simplu, transparent şi echitabil care va fi aprobat în paralel cu bugetul pentru anul 2012.

Reforma fiscală prevede stabilirea unei cote unice de 12% a impozitului pe activitatea de întreprinzător şi înlocuirea sistemului complex de impozitare a micului business cu un impozit unic de 4% din cifra de afaceri.Totodată, autorităţile urmează să modifice legislaţia fiscală în vederea extinderii mecanismului de restituire a TVA la procurarea bunurilor investiţionale şi să elimine plafoanele aplicate la restituirea acestei taxe şi să majoreze cota de amortizare a obiectelor investiţionale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...