37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   FMI avertizează: Europa ar putea să se prăbuşească în 2 săptămâni

FMI avertizează: Europa ar putea să se prăbuşească în 2 săptămâni

10.10.20111.182 views Realitatea.net
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

FMI avertizează: Europa ar putea să se prăbuşească în 2 săptămâni

 

Europa ar putea să se prăbuşească în 2 săptămâni, a declarat consilierul FMI Robert Shapiro. Măsurile de austeritate suportate de români ar putea să se dovedeasă inutile în faţa tăvălugului unei crize de o magnitudine greu de imaginat.

"Cred că în două-trei săptămâni vom avea o prăbuşire a datoriei suverane. Vorbim despre cele mai mari bănci din lume, din Germania, din Franţa. Va ajunge în Regatul Unit, parţial şi din cauza problemei datoriei suverane a Irlandei, se va întinde peste tot pentru că sistemul financiar global este interconectat", a declarat Robert Shapiro, consilier FMI.

Guvernatorul Băncii Angliei a declarat că trăim cea mai gravă criză financiară cel puţin din 1930 încoace. Declaraţia vine după ce Banca Angliei a tipărit 75 miliarde de lire sterline pentru a proteja economia de criza datoriilor din zona euro.

Vine Europocalipsa. Preşedintele PE: România va fi mai bine pregătită decât alte state

Despre situaţia critică în care se află economia mondială au vorbit şi şefii instituţiilor financiare internaţionale, luna trecută. "Economia lumii a intrat într-o zonă periculoasă. În 2008, mulţi oameni au spus că nu au avut semne că începea recesiunea. Liderii lumii nu se mai pot agăţa de această scuză acum", a spus preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick.

Şefa FMI, Christine Lagarde, a cerut lumii întregi să facă front comun ca să contracareze riscul de recesiune din Statele Unite şi din Europa, avertizând că nimeni nu va fi scutit de efecte dacă aceste economii reintră în recesiune.

"Dacă revine recesiunea, aceasta va fi mai acută decât în 2008'. Sumbra previziune vine chiar de la economistul care a prezis criza financiară, Nouriel Roubini. "SUA, zona euro şi Marea Britanie sunt efectiv în recesiune.Iar cei care iau decizii rămân fără iepuri de scos din pălărie", consideră Nouriel Roubini.

 

Comentarii

  1. lilia spune:

    unde se duce lumea si asa e foarte greu.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...