37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   FMI a redus previziunile privind creșterea economiei mondiale, a doua oară în acest an

FMI a redus previziunile privind creșterea economiei mondiale, a doua oară în acest an

14.04.2016805 views Agora.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Fondul Monetar Internațional a redus din nou previziunile privind creșterea economiei mondiale, la 3,2% pentru 2016 și la 3,5% pentru 2017, informează Agora cu referire la bbc.com. Economistul-șef al Fondului Monetar Internaţional, Maurice Obstfeld, la lansarea raportului, a declarat că reducerea ritmului de creștere reflectă o încetinire pe scară largă în toate domeniile economice.

Potrivit acestuia, economia mondială a devenit mai expusă la riscuri negative.

Este a doua oară în acest an când FMI a retrogradat previziunile pentru creșterea economică la nivel mondial. Înainte de ultima retrogradare, FMI se aștepta la o creștere globală de 3,4% în acest an și 3,6% în anul viitor.

Cea mai mare retrogradare se așteaptă în Nigeria, țara care suferă de scăderea prețurilor la petrolul brut. Totodată, Brazilia, Rusia și multe altele, de asemenea, vor resimți performanțe mai slabe decât anticipate anterior.

Prognoza pentru India, în aceste condiții, rămâne neschimbată, iar China va avea o creștere impunătoare în urma diversificării puternice a sectorului de servicii, compensând regresul din industria prelucrătoare.

Deși economia mondială a continuat să se redreseze în urma crizei financiare și recesiunii pe care a provocat-o, FMI se arată din ce în ce mai îngrijorat de fragilitatea acesteia.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...