37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Flux de mijloace băneşti şi marfă necontabilizată, venituri necontrolate

Flux de mijloace băneşti şi marfă necontabilizată, venituri necontrolate

22.03.20121.380 views CCCEC.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

Flux de mijloace băneşti şi marfă necontabilizată, venituri necontrolate

 

Centrul pentru combaterea crimelor economice şi corupţiei, pe parcursul a jumătate de an, a investigat şi documentat o schemă de evaziune fiscală implementată de proprietarii unei reţele de depozite angro, care în complicitate cu un şir de agenţi economici (circa 150 de magazine) specializaţi în comerţul cu amănuntul a produselor alimentare şi de larg consum populaţiei, comercializau marfă în lipsa documentelor de strictă evidenţă şi fără eliberarea bonurilor fiscale, determinînd crearea şi gestionarea unor venituri necontabilizate, în consecinţă diminuînd încasările la buget.

De menţionat că, în rezultatul achiziţiilor de control, verificărilor inopinate şi altor măsuri investigative, s-a probat şi documentat activitatea frauduloasă a circa 10 depozite, stabilindu-se utilizarea evidenţei duble contabile, marfă fără documente de circa 300 mii lei, vînzări necontabilizate de peste 1 mln. lei.

Ca urmare au fost aplicate amenzi şi penalităţi de peste 50 mii lei. De asemenea, la agenţii economici specializaţi în comerţul cu amănuntul s-a constatat neaplicarea aparatului de casă, surplus de marfă, fiind aplicate sancţiuni.

De menţionat că, în urma înlăturării încălcărilor constatate de către CCCEC, achitările impozitelor la bugetul de stat de către agenţii economici vizaţi au sporit cu 36% comparativ cu perioada similară a anului 2011.

Faptele menţionate sunt calificate drept evaziune fiscală, ca urmare a fost dispusă o revizie documentară tematică, pentru estimarea prejudiciului adus bugetului de stat prin tăinuirea obiectului impozabil, precum şi nereflectarea veniturilor operaţionale în evidenţa contabilă.

Comentarii

  1. V.I spune:

    Interesant,oare a cui sint depozitele controlate???!!! Si,cine ar vrea sa le acapareze(dupa control)???!!! Parca,nu-mi vine a crede,ca a activat asa liber schema aceasta,fara de nici o grija!!!! La toate depozitele angro(desigur,acele ce nu apartin nici la un functionar public…..) au fost puse posturi fiscale pe parcursul anului….Reese,ca ori au scapat din vedere, persoanele de raspundere, depozitele sus-mentionate (in ce -FOARTE ma indoesc!!!),sau(in ce is aproape convinsa!!!!)- nu pot imparti(cei de la puterea de sus),cum zic rusii-сферу влияния!!!!! Daca mam gresit , cer scuze de la cei,ce nu poarta nici o vina…(dar cine,totusi is ei,din pacate,nu vom afla…..)

  2. V.O. spune:

    Sa stii ca iti dau dreptate referitor la comentariu. (pacat de soarna natiunii noastre)

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...