37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Fiscul vine cu amenzi pentru a înăspri disciplina în rândul agenţilor economici

Fiscul vine cu amenzi pentru a înăspri disciplina în rândul agenţilor economici

10.02.20121.321 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Fiscul vine cu amenzi pentru a înăspri disciplina în rândul agenţilor economici

 

Inspectoratul Fiscal ratează anual sume enorme de bani, din cauza diminuării artificiale a bazei de impozitare. Calculele estimative arată că această bază ar putea fi majorată cu miliarde de lei. Numai în 2011, Fiscul a depistat evaziuni ce depăşesc 400 de milioane de lei.

Potrivit reprezentanţilor Fiscului, pentru a înăspri disciplina fiscală vor fi majorate amenzile. Astfel, pentru lipsa aparatelor de casă, refuzul de a elibera bonuri sau bilete de călătorie în transportul interurban, se va percepe o amendă de 10 mii de lei.

Pentru o abatere repetată, amenda va creşte până la 25 de mii de lei, iar dacă aceleaşi nereguli vor fi atestate pentru a treia oară, amenda va fi de 50 de mii de lei. De asemenea, pentru lipsa timbrelor de acciz, amenda va fi de 50 de mii de lei chiar de la prima abatere depistată. Încălcarea repetată va atrage o penalitate de 100 de mii de lei, iar a treia - un sfert de milion. Cu 50 de mii de lei vor fi sancţionate şi companiile care nu prezintă rapoarte contabile sau le întocmesc greşit.

"Toţi agenţii economici, care vor efectua zilnic transferuri băneşti în valoare de 100 de mii de lei şi mai mult, vor fi obligaţi să prezinte, în timp real, informaţii pentru Fisc. Asta ne va permite să reacţionăm prompt, în cazul tranzacţiilor suspecte", a precizat şeful Inspectoratului Fiscal, Nicolae Platon.

Registrul electronic de control al transferurilor băneşti va fi lansat pe 1 iulie. Inspectorii fiscali lucrează şi asupra metodologiei de estimare indirectă a veniturilor persoanelor fizice. Documentul vi fi propus Guvernului spre aprobare, în termen de trei luni, iar noile prevederi vor intra în vigoare pe 31 martie 2013. Anul acesta, a fost reintrodus impozitul pe venit de 12% pentru persoanele juridice.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Oare unde noi ne ducem??? Mai bine near explica cum sa lucram corect,ca sa calculam corect toate impozitele,sa avem locuri de munca si sa putem trai mai bine!!!! Dar,desigur e mai bine sa nu lamuresti nimic,sau sa zici,ca „NU STIU”,ca,pe urma sa calculi amenda si peniu???!!! Cu asa amenzi enorme, o sa se inchida multe intreprinderi,care ofereau locuri de munca si o sursa de existenta kit de kit la o multime de oameni!!! De acum aproape tot tineretul pleaca la munca peste hotare…O sa mai plece si cei,care inca is apti de munca…Si,cine o sa va aduca venit,stimati lucratori a inspectoratelor fiscale,dar si a altor organe de stat???!!!!! Vai si amar de Tarisoara noastra!!!……

  2. ssssss spune:

    prin asa pasi ei nu maresc bugetul dar vor mari buzunarele personelor din directiile cu controlul..,

  3. LL spune:

    Oare cine o sa mai aiba curajul sa deschida o intreprindere?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...