37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Fiscul ameninţă cu urmărire penală pe cei care fac evaziune fiscală

Fiscul ameninţă cu urmărire penală pe cei care fac evaziune fiscală

15.01.2013950 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Fiscul ameninţă cu urmărire penală pe cei care fac evaziune fiscală

Metodele indirecte de estimare a venitului impozabil al persoanelor fizice, este tratată ca secret fiscal, însă prin derogare de la Codul fiscal, informaţia este prezentată doar organelor de urmărire penală şi instanţelor judecătoreşti în scopul examinării cazurilor de evaziune fiscală, potrivit informaţilor Serviciului Fiscal de Stat.

Fisc-ul spune că în urma introducerii metodei indirecte de estimare a venitului impozabil al persoanelor fizice informaţia poate fi dezvăluită doar în procedurile judecătoreşti publice sau în baza hotărîrilor judiciare pe problemele legate de utilizarea metodelor indirecte de estimare a veniturilor persoanelor fizice.

Potrivit declaraţiei anterioare a şefului Fisc-ului Nicolae Vicol, peste 1400 persoane fizice au declarat la fisc sume disponibile mai mari de un milion de lei, iar peste 20 mii de persoane venituri de până la 1 milion de lei.

Persoanele fizice care deţineau 500 mii lei sau echivalentul acesteia în altă valută au avut obligaţia să depună la inspectoratul fiscal de stat teritorial după locul de domiciliu sau de reşedinţă, până la 31 decembrie 2012, declaraţia cu privire la disponibilul de mijloace băneşti.
În cazul în care suma declarată era mai mare de un milion de lei, persoana fizică a fost obligată să anexeze la declaraţie documentele care confirmă disponibilul sumei declarate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...